Intervju Jimmy Karlsson M9 Skånela!

Hej Jimmy!


Vad är känslan inför söndagens möte med Lidingö?
Känslan är bra! Spelet har inte klaffat riktigt än. Vi har ett stort spar kapital i Kacper som kan leverera mkt mer än vad han gjort. Lidingö har 0 poäng men bör inte underskattas. Så de gäller att vi är på hugget och ger 100% i alla lägen!
Blev du förvånad att vi nästan spöade Hammrby förra matchen?
Jo! ni måste ha gjort ett bra insats.

Är Jesper Östlund med på matchen?

Svaret är nej. Jesper är nyopererad för en trasig menisk, men kommer att vara tillbaka om 2-3 veckor.

Hur har inledningen på säsongen varit för Er enligt din mening?

Den har varit helt okey, men vi har haft alldeles för låg lägstanivå. I mellanåt spelar vi underbar handboll med stort självförtroende men dipparna är alldeles för stora i vissa matcher. De är något vi måste jobba på.

Vem har varit mest framträdande hittils i Skånela?

De känns som att olika spelare har klivit fram vid olika tillfällen. Och när alla presterar på topp samtidigt kommer de bli vältigt bra.

Hur är Dagge som tränare?
Dagge har en bred handbollskunskap och lägger verkligen ner sin själ för handbollen och Skånela IF. Har en fruktansvärt bra förmåga att utveckla unga handbollsspelare.


Varför lämnade du Hammarby?
Skulle jag rabbla upp alla anledningar till varför jag valde att lämna Hammarby handboll skulle jag kunnat sitta här hela natten.
Dem höll helt enkelt inte vad dem lovade och till slut blev det en ohållbar social situation för mig.
Hur känns det nu i efterhand, ångrar du dig att du lämna Hammrby?
Jag ångrar absolut inte mitt val att lämna Hammarby. Skånela har löst situationen på ett mkt proffsigare sätt än vad Hammarby ens va i närheten av att göra. Jag trivs väldigt bra i laget och Skånela är ändå klubben i mitt hjärta så de kändes självklart att gå dit.

Vad tycker du om serien Div 1 Norra i år?
Det finns många bra och jämna lag iår så de blir en tuff och spännade säsong. det är många av lagen som absolut skulle kunna hävde sig i allsvenskan. Jag vill påstå att årets div. 1 norra är den bästa någonsin.
Vad är den stora skillnaden mellan DIV 1 och Elitserien?
Framför allt är det fysiken och den jämnhet spelarna besitter. de finns många av spelarna från div 1 som håller elitserie klass i sina bästa stunder. Förberdelse och tränings mässigt är också en stor skillnad.

Hur känns det att vara "hemma" igen?
Det känns mkt bra!

Vem är Div 1 Norras bästa spelare?

Det är lätt att säga Martin Boqvist så jag väljer den enkla vägen den här gången.

Vem är mest överskattad?
Samma svar som på förra frågan, Martin Boqvist!

Vilka vinner serien?

IVH Västerås

Vilka får kvala?
Skånela IF och Irsta HF

Vilka åker ur?
Inte lidingö om Sonny Östermark slutar flippa;)

Vad krävs för att vinna mot Lidingö på Söndag?
En god inställning och en ödmjukhet inför uppgiften.

Vad får ni se upp med i Lidingö?
Sonny Östermarks flippar.;)

Vad är din ambition med handbollen?
Att må bra och skratta på handbollsplan.

Hur hamnade du i Trelleborg?
Johan Zanotti tog med mig dit efter hans sektior som herr tränare i Skånela IF
Vad betyder Andreas Stockenberg för dig?
Han betyder mkt! Jag ringer alltid honom när jag har dåligt självförtroende och mår dåligt. Då inser jag att            de finns vissa som har de värre!;) Stocken är rädd!!!
Skämt och sido, stocken är en skön lirare som är bra för ett stelt och fyrkantigt handbolls sverige. Han är        dessutom en vinnare, de finns ingen som har vunnit så många matcher med en boll som Stockenberg!
Hur ser ditt dream team ut i Div 1 Norra?
Mv: Peter Damberg, V6: Andreas Asp, V9: Martin Boqvist, M9: Jimmy Karlsson, H9: Kacper Wydmuch, H6: Nano Garido, M6: Jesper Östlund! Coach: Dagge Lundin.


TACK JIMMY OCH VÄL MÖTT IMORGON!


//Sonny

Dåligt bloggande!

INTE OK!


Jag vet....Har legat sjuk! Inte bra nu när vi verkligen är på gång, på Söndag är det dags för match igen och vi ska verkligen vinna. Jag är helt övertygad om att Skånela inte är särskilt säkra på promenadseger.

Igår var jag nere på träningen (första på hela veckan). Det var en vacker syn, Hagmans hockeyröv är en fröjd för ögat, Ohlander skott i steget över huvudet på försvararen (alà Per Romild) är mycket vackert och Tobbe Wastessons långa hår som man bara vill raka av.


Innan matchen igår var det B-lags fight, laget som bestod av en rad A-lagsspelare (David Nordman,Emil Ohlander,Tobbe Wastesson och Micke Lind) underpresterade tyvärr mot Vassunda.


I Vassunda spelar förövrigt den stora starka Phenix från Gladiatorerna. Han är väldigt duktig och väldigt vältränad. Han var en starkt bidragande orsak till att Vassunda vann igår. Bäst i hemmalaget var Micke Lind med typ 10-15 mål.


Träningen för herrerna igår bestod till stor del av nötning, nötning 6 mot 5 och nötning i stora hela. Vi har ett helt nytt lag och nötning är viktigt, tycker alla!


Hur ser då läget ut inför helgen, jag ska vara snäll mot "Dagge" och berätta hur det ligger till.


Broman-still in africa (borta)
Micke Huzelius-sträckt ljumske (borta)
Sonny Östermark-sjuk hela veckan (osäker)
Emil Ohlander- (sträckt lårmuskel)
Anders Boqvist- (bröllopp, (borta),(DESSA FÖRBANNADE BRÖLLOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Christer Andersson-Influensa (mycket osäker)
Per Lindström-Sträckte nacken på frivändningsövning)-(Borta)


Hur som helst ska vi bara vinna på Söndag.

"det är dags nu" som Micke Lind så fint uttryckte sig igår.

Vi har varit på gång ett bra tag nu och det är verkligen dags, att vi har massa skador och sjukdomar ska inte stoppa oss. Skånela har också spelare borta och det ska vi utnyttja till max. Vet att deras visserligen vldigt duktiga 9or Jimmy Karlsson,Kasper Wydmuch och Viktor Östlund spelar 50-60 minuter per match kan bara vara slitsamt. Iallafall om man möter ett kontringsstarkt Lidingö en Söndag i Märsta.


Det är alltid roligt att spela i Märsta, det är en av dom matcher som är roligast på hela säsongen. Alltid mycket folk och bra arrangemang i hallen. Matchprogrammen håller hög status och tanterna i cafeterian har alltid ett leende på läpparna. Sen gillar jag "coach dagge" också. Han är en trevlig prick med ett stort kunnande inom handboll. Påminner lite om Kalle Matsson i Täby både till utseende och tänk.


Saknar bara en sak med Skånela, Andreas Stockenberg fd tränare. Han höjde värmen och tittarfaktorn med 110% under dom åren han var i Märsta. Han och Jimmy Karlsson är mycket goda vänner och det går fortfarande rykten om att Skånela är beredda att betala mycket stora summor för att nyttja Stockens tjänster igen. Kul säger jag! Andreas säger garanterat nej, nu är han där han ska vara. Elitserietränare!


Vad har Skånela för lag då? Jag vet tyvärr bara 4 spelare:

Jimmy Karlsson-Jonas Larholm kopia med x antal elitseriesäsonger bakom sig i Hammarby.
Skott: 5/5
Inspel: 5/5
Försvar:4/5
Snygghetsfaktor:5/5

Kasper Wydmuch-Storskytt av rang som är för bra för Div 1, stor,stark och POLACK!
Rutin:5/5
Inställning:5/5
Älskad i Skånela:5/5
Högerskott: 0/5

Viktor Östlund-J-landslagsman med stort skytte, en av Skånelas största talanger på massa år.
Skott:5/5
Rutin:3/5
Genombrott:3/5
Försvar:4/5


Jimmy Östlund-Skadad



Dessa 3 ickeskadade spelare är dom enda vi behöver ha koll på i helgen. Annars är det rätt mycket utfyllnadsspelare. Kanske v6an iof, han kontrar och är duktig.



//Sonny



Nu reder vi ut detta Hallberg!

Saxat från Hallbergs blogg


Täby – Lidingö

Robin Hallberg – Sonny Östermark 0-1 i psykkrig under dagens match. 6(5) av 8 så tack för lektionen från straffkastlinjen. Nu vann vi matchen + att jag rädda flippen så jag är rätt nöjd ändå.

Matchens lirare blev Adam Johansson och Albin gjorde några viktiga i slutet.

/Robin Hallberg



FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Rätt är detta:

4/4 straffar i mål
1 räddning,(flippen som du visste skulle komma)
1 skott i stolpen (övertramp)
1 bossestuds
2 skott i mål (i i första halvlek från linjen,1 i andra med typ 20 sekunder kvar av matchen

Psykkriget ska vi inte ens snacka om!=)



//Sonny

En hemvändare!

På begäran. Petter Strömberg skriver sitt första blogginlägg sedan nedläggningen av Djurgårdsbloggen!

 

Kanske ingen stor händelse, men alltid något. Men varför har det då inte blivit något bloggande (tillfällen har faktiskt funnits, tro’t eller ej)? Det är lätt att svara på. Jag har väntat på att få skriva ett inlägg i en Lidingöblogg! Nu när Ekhen har lagt ner så finns det ju väldigt få läsvärda bloggar kvar. Sonny är den sista fackelbäraren. Om han började göra lite fler mål så skulle han vara komplett… Nåja, här kommer mitt LSK-inlägg.

 

Vad ska man ta och skriva om? Kanske lite smått och gott... Faktum är att jag följer allt som skrivs om Div. 1 norra. I och med att Djurgården lämnade serien bakom sig förra året så trodde jag att det skulle bli naturligt att klippa banden med de flesta lagen i serien (Lidingö har man ju förståss alltid koll på!), men så blev det verkligen inte. Jag kan fortfarande komma på mig själv med att surfa in på handboll.info och titta läget i serien och känna ”Fan, nu vann Irsta igen, vi måste se till att slå dem så att det inte är något snack om vilka som ska vinna serien”. Sen tittar jag på tabellen och kan inte hitta oss. Sen kommer jag på att varken jag eller Djurgården finns att hitta. Lite sorgligt. Men desto gladare blir man när man ser att Djurgårdshof inte heller går att hitta. ;)

 

Nejdå, jag ska inte använda krönikan till att håna Hofet. Det gjorde jag och Sonkan så bra tidigare. Inte heller tänker jag håna Bajen som fulade sig för att vinna mot er nu i helgen. Tråkigt. Men de har ju inte mycket till lag, så de har väl inget val…

 

Hur är det annars med Div. 1 Norra i år då? Det är en jävligt bra serie. Bättre än förra året. Nu MÅSTE ju allt snack om att söderserien är bättre försvinna. Det finns inte en chans att den är bättre. Lidingö skulle ligga betydligt bättre till där än de gör här. Kanske ska man äntligen lämna Stockholm helt och hållet (bränna bron och sänka båtarna) och ansluta sig till söder serien? Resekostnaden är väl inget problem, hehe?

 

Jag hoppas verkligen att det vänder snart för ö-borna. Det kan inte vara kul att jämt vara blöta av regnet och till råga på allt inte få vinna. Jag håller tummarna stenhårt här nere i Skåne!

 

Lycka till fortsättningsvis!

- Petter Strömberg (10 matcher i Lidingö-tröja)


Förlust....igen!

Jag har egentligen ingen lust att blogga nu, dels för att jag fortfarande är rätt irriterad över det som hände och dels för att jag har annat för mig. Men jag ska försöka sammanfatta denna lördag så gott jag kan utan att slänga bokens data i marken. Idag var vi extremt taggade, vi var helt säkra på att vi skulle vinna. Vi brydde oss inte särskilt mycket om vilka som skulle vara med i täby. Vi visste att Albin skulle vara med, vi visste att bröderna Pettersson skulle vara med och vi visste mycket väl att Adam johansson skulle vara med. Vem fan bryr sig tänkte vi?
När vi hade varit ute på våran promenad ser vi att Täby kommer med ett lag som enligt pappret lätt hade kunnat ställa upp i Hammrbys A-lag nästa fight. Jag tycker inte detta är fel, jag tycker man ska utnyttja reglerna till max. Men jag kände att detta måste vi göra riktigt riktigt bra för att gå med våra huvuden högt efter matchen.
Puyol var med
Robin Hallberg var med
Albin Tingsvall var med
Adam Johansson var med
Gunnar Pettersson var med
Nils Pettersson var med
Åhusbjörnen var med
Katrineholmbjörnen var med
Har jag missat någon?
Första halvlek är våran bästa denna säsongen. Vi krigar stenhårt och vinner VARJE man man duell, vi krigar för varandra och gör att Täby inte kommer dit som ska. Boken storspelar i målet, jag drar dit straffarna,Rikard Pettersson kliver dit,Hagman är orädd,Jesper skiter vilket osv osv....Vi spelade riktigt bra och när man kollade i ögonen på varandra såg man att detta går faan vägen.
I halvlek leder vi med 3 mål, välförtjänt? Absolut!
I andra halvlek börjat Täby sakteliga komma in i matchen, man börjar få utdelning på sina starter och Robin Hallberg börjar rädda skotten. Albin Tingsvall visar att han är en man för elitserien. En sak kan man konstatera när det gäller Albin, får han gå upp ostörd gör han mål. Han skjuter där målvakten INTE står, han hoppar upp, kollar och skjuter. Bra gjort!
Vi får kriga en massa i andra halvlek för att ens göra mål, det var en målsnål match och vårat försvarsspel ska ha alla credd!
Täby gör ett litet ryck och med 4-5 kvar av matchen är det kört! Tyvärr förlorar vi igen och vi förlorar med flaggan i topp. Ändå får man vara arg, man ska vara arg!
Lite notiser
Jag sätter ALLA straffar på Robin Hallberg
---
Robin Hallberg läste sönder mig på mitt kantskott
---
Jag vann matchen mot Robin Hallberg, eller Robin?=)
---
Josef Puyol ser riktigt snygg ut när han hoppar in o skjuter, sexig!
---
Täby gick in till Hammarbylåten "Just idag är jag stark" ROLIGT? Tycker jag iaf!
---
Anders Boqvist matchens lirare igen! Välförtjänt? JAAAAA!
---
Hagman ser bättre och bättre ut, kommer bli överlägsen alldeles alldeles strax!
---
Hur är klassen på Elitserien?
---
Svårt att tagga till för "Hammarbygänget?"
---
Domarna gör en suverän insats! Första gången i år va?
---
Vi ska gå med huvudet högt!
---
Christer Andersson krigar på med typ lunginflammation
---
Adam Johannson är gjord av sten
---
Åhusbjörnen är gjord av typ...................massa kött
---
Täby behöver värva h6or
---
Kalle Mattson drog en lättnandes suck efter matchen, press? JA!
---
Vi kommer börja vinna, ingen fara!
---
Nu ligger vi klart sist!
---
Mycket folk idag och återigen TACK till alla som kommer på matcherna!
---
Jag höll på att bryta bäckenbenet när Josef P puttade in mig i väggen
---
Nu är det lagfest!
Ha en bra dag!
Och till alla er som tycker jag är dum i huvet! Utanför planen är jag faktiskt världens snällaste!!!
Ha en bra kväll!
//Sonny

Se och lär!!!!

Såhär slutar omgång 6!

HK Eskil-Ricoh HK

Resultat: 32-26

Kommentar: Knorrtumme och hans mannar gästar ett taggat Eskil som kommer med vinst i bagaget senast mot Tyrold. Ricoh vann senast mot oss och ger Eskil en match i en halvlek. Sen kommer detta sluta på ett sätt, Eskil förlorar sällan hemma och Adolfsson är på väg tillbaka. Tror inte ens att knorrtummes supersnack hjälper i halvlek. Detta blir tyvärr förlust!

Lidingö SK-Täby HBK

Resultat: 29-26

Kommentar: Nu är det dags! Tur var ju att dom flesta bajenlirarna spelade senast. Pettersson bröderna är med,Tingsvall är med och Adam Johansson är med. Detta räcker inte i ett (fullsatt?) Gångsätra. Lidingö springer ifrån sista 10.

IVH Västerås HK-Skånela IF

Resultat: 31-30

Kommentar: Omgångens hetaste match! Här skiljer vi agnarna från vetet. Nu är det upp till bevis för båda lagen. Ska IVH göra ett ryck från Skånela? Eller ska Skånela jaga ikapp topplagen? Jag tror hemmaplan avgör imorgon!

RP Linköping-IFK Nyköping

Resultat: 29-27

Kommentar: Andreas Asp mot RP! Här gäller det samma sak som matchen innan, nu gäller det att haka på eller droppa av. Viktiga matcher nu för lagen i toppen. Tror att hemmaplan avgör här också men Nyköping säljer sig dyrt! Andreas Asp 12 mål?

HK Lif Blå-Irsta HF

Resultat: 26-32

Kommentar: Irsta HF promenadsegrar nere i Lindesberg. Irsta är för bra för LIF. Tror inte det ens är prat om skräll i detta läge. Irsta vann senast mot Silwing i tuff kamp medans LIF kommer med en tagen i baken förlust mot Nyköping.

HK Silwing/Troja-HK Tyrold

Resultat: 29-25 

Kommentar: Derby i Stockholm,kommer gå hett till.Tyrold kan skaka alla lag i serien, tyvärr gör man inte det mot ett revanschsuget Silwing med en Markus Berg i storform. Vestis kan strunta i tavlan,man vinner ändå!



Ken?Jeff?

Dunka in ett par hundringar på dessa resultat, jag vet att jag har alla rätt i helgen! Jag känner det på mig!



//Sonny


Snabba frågor med Kalle Matsson tränare Täby!

Gick inte så bra att få tag i Kalle, istället beslutade jag mig att åka till skolan där Kalle jobbar. I matsalen fick jag chansen att ställa några korta frågor till Täbys tränare. Läs och njut!





Hej Kalle!

Hej Sonny!
 
Vad är känslan inför morgondagens möte med Lidingö?
Min känsla är att det kommer bli en spännande och rolig match med två lag som behöver poäng. 
 
Är Albin Tingsvall med imorgon?
Ja han kommer att vara med. Han kommer dock inte att spela full tid utan kommer att matchas med förnuft. Detta blir ett bra steg för honom och kommer göra att han snabbare kommer i form och kan prestera på sin normala plats i Hammarbys a-lag.
 
Hur har inledningen på säsongen varit för Er enligt din mening?
Spelmässigt helt ok i tre av fem matcher, men tyvärr har vi plockat lite för få poäng. Vi har använt ganska mycket olika spelare redan och egentligen inte spelat med samma lag i någon match. Detta har gjort att en hel del väldigt unga fått erfarenhet av division ett spel och det kommer de ha nytta av i sin fortsatta utveckling. 
 
Vem har varit mest framträdande hittils i ditt Täby?
Väldigt svårt att plocka ut någon enskild spelare. Jag har väldigt olika krav och förväntningar på spelarna beroende på var i sin utveckling de befinner sig. Till exempel har både Rasmus Anden (93) och Andreas Halvarsson (94) gjort väldigt bra prestationer utifrån de krav som jag ställer på dem just nu.

Men den insatsen som har haft mest påverkan på ett enskillt resultat är solklart Robin Hallbergs insats borta mot RP. Han var grym men samtidigt så förväntar jag mig att han ska sticka ut när han spelar i division ett.  
 
Vad tycker du om att man kan flytta spelare upp och ner mellan Hammarby och Täby?
För oss är det naturligtvis jättebra, då vi kan ge spelare bra och stimulerande matcher som kommer vara nyttiga för dem i deras utveckling.

Jag förstår dock att andra lag kan uppfatta det orättvist då de inte vet vilket lag vi kommer ställa upp med och vår slagkraft varierar kraftig mellan olika matcher. Vi följer dock bara de uppsatta reglerna och försöker utifrån dem skapa en stimulerande och utvecklande miljö för de spelare vi förfogar över.
 
Vad tycker du är bäst, ha samma lag ofta? Eller olika lag varje match?

Jag är inte säker på att jag fattar frågan riktigt. Men för mig i min roll att utveckla spelare, individuellt och i Hammarby och Täbys sätt att spela så spelar det inte jätte stor roll.
 
Vad tycker du om serien Div 1 Norra i år?

Hittills tycker jag kvalitén varit bra, skillnaden är stor gentemot hur den var för oss i division två förra året. Jag tycker att det finns många lag med bra kvaliteér vi kommer verkligen vara tvingade att prestera i matcherna om vi ska ta poäng.
 
Hur är Brask som sidekick?
Brask är fantastisk, otroligt engagerad, kunnig och pratglad. 
 
Vem är Div 1 Norras bästa spelare?
Martin Boqvist, solklart. 
 
Vem är mest överskattad?
Ingen aning, jag vet inte hur de olika spelarna är skattade.
 
Vilka vinner serien?
Tycker Skånela borde ha en riktigt bra chans, men det finns ett par lag som kan göra det.
 
Vilka får kvala?
Svårt att svara på, vi ska i alla fall göra vårt bästa för att det inte ska bli vi.
 
Vilka åker ur?

Se ovan. Tråkiga svar, men jag har inte samma intresse av att sticka ut hakan som vissa andra.
 
Vad krävs för att vinna mot Lidingö imorgon? 
En hel del skulle jag tro, bra försvar och målvaktsspel är väl en bra klyscha att plocka fram.
 
Vad får ni se upp med i Lidingö?
Dina flippar...
 
Vad är din ambition med handbollen?

Jag vill nå framgång och utvecklas till en så bra handbollstränare som jag kan bli. 
 
Hur hamnade du i Stockholm?
Efter att jag hade slutat i Anderstorp så dök det upp en del erbjudande om tränarjobb och jag tyckte att det Hammarby kunde erbjuda vad det som lockade mig mest. Eftersom jag har stora ambitioner med mitt tränarjobb så vill jag lära mig så mycket som möjligt, vilket talade till HIFs fördel.

Jag tyckte att möjligheten att dagligen jobba med Mats och Staffan var bra och att jag kunde lära mig mycket av dem. Samtidigt så var det stimulerande att få jobba med unga hungriga spelare och se om man kunde hjälpa dem i deras utveckling. Att jobba med unga killar i en utvecklingstrupp ställer helt andra krav än vad det gör när man tränar en a-trupp. 

Att jobba med personlig utveckling av spelare istället för att försöka att maximera ett lags prestation är ett ständigt svåra avväganden och jag har helt klart tagit ett par felbeslut påvägen. Men det är otroligt kul att utvecklingen av de spelare som vi jobbar med och när de lyckas blir jag väldigt nöjd.  
 
 Vi tackar Kalle för en trevlig pratstund!


//Sonny

Imorgon är det dags för kamp!

"Upp till kamp Bröder", det var det sista Emil Ohlander sa igår innan han gick från träningen. Han kommer inte vara med imorgon, inte uttagen tänker ni då? Jo, Emil blev uttagen men ÄR/VAR tvungen att jobba. Badrumsförsäljningen står till utan Emil Ohlander, han är tydligen riktigt vass enligt dom uppgifter jag har fått från såväl Emil själv som från andra i laget. Jag är övertygad, emil är garanterat mycket duktig. Synd att han inte ska vara med.

Igår var det sen träning, sen träning för oss innebär sent. 20.45-22.00 på banan, innan dess ska man har sprungit ute i 20-30 min. Det var extremt bra uppslutning igår på löpningen, i vanliga fall brukar många vara borta eller komma lite sent när dte är löpning. Men efter Tobbes lagmöte i veckan hade folk fattat att vi måste träna mer och oftare (tillsammans). Kollektiv träning är alltid den bästa, iaf enligt mig!


Jag kom till hallen 18.15 igår, Micke H och Anders ville gyma och jag var inte sen att haka på. Jag behöver träna MYCKET och MEST. Så jävla enkelt är det. Har kännt nu efter 2 matcher i rad med 60 min spel att min kondition har stannat kvar i Eriksdalshallen från förra året, styrkan, hmmm den har aldrig funnits och snabbheten, den har gömt sig någonstans där jag inte hittar den.


Det var skönt att gyma, visserligen jobbar jag bara med beachmuskler men man blir både snyggare och kastar hårdare. Det är viktigt!

Träningen igår gick ut på 2 saker, vi ska kunna vårat 6 mot 5 spel, och vi ska kunna vårat försvarsspel. Det finns fortfarande mycket att jobba på och utan våran härskare Broman blir det tufft. Dessutom är ju "CA" (Christer Andersson) fortfarande sjuk och kommer med största sannolikhet inte kunna vara med imorgon. Hur ska vi då spela? Det löser sig!


Jag bryr mig heller inte så mycket vilket lag Täby kommer med, vi ska spöa dom oavsett om Albin tingsvall och alla Petterssonare är med. Adam Johansson kan vara med han också. Jag skiter i vilket! Imorgon får Täby ingenting gratis och våran hemmaborg ska skrämma skiten ur Täbyborna innan matchen ens har börjat.

På tal om Täby ska jag försöka få tag i Kalle Matsson idag, vill ha ett litet snack innan vårat möte imorgon. Lite info om Kalle Matsson (Täby tränare)

-Tränat Drott
-Tränat Anderstorp
-Supit med mig och William Ngeassue på K1 galan
-Tackade NEJ till Djurgården i år
-Är en fruktansvärt sympatisk och trevlig kille som jag gärna en vacker dag vill ha som tränare, fast han kanske tar över Hammarby och då är det bara att glömma!


Till sin hjälp på bänken har han räven Fredrik Brask. Fredrik Brask är en kille man förknippar med 2 saker:

-Polisen Handboll
-Leffe Wirdfors teknikhjälpare,Brask har varit hemma hos Leffe minst 1000 ggr och hjälpt leif med inställningar till TV,VHS,Kabel TV,DVD


Fredrik Brask är alltid rolig att umgås med, han har koll på det mesta inom handbollen och jag skulle vilja kalla honom guru. Fast inte lika mycket guru som Leif Wirdfors. Att vara Guru redan vid Brasks ålder är bra!



Imorgon efter matchen har vi även lagfest, det blir min första lagfest med Lidingö. Har ju festat med vissa av killarna tidigare med lagfester är ALLTID lagfester. Det ska bli roligt att se vem som tar över priset som "årets 20a". Tror dessvärre att det blir samma kille. Han har vunnit 3 år i rad och kommer nog vinna tills han slutar i laget.


Vill även passa på att rekomendera ett par roliga bloggar när jag ändå är på gång.


Ni läser säkert redan Nyköpingsbloggen och Irsta HF bloggen så dom skiter jag i.


-blondinsteen (Daniel Steen Hästö IF, nystartad och enormt bra)
-Emil berggren i Partille Tidning, (Emil berggren skriver om allt och lite till rörande IK Sävehof herr)
-Hammarbybloggen (Josef Puyol och Robin Hallbergs blogg om hammarby handboll,mkt intressant läsning som faktiskt fick läng från självaste Thomas Axnèr)

Vem skulle ni vilja se som bloggare?

Jag vill se Andreas Stockenberg! vad väntar Alingsås på?



Detta blev ett hyfsat bra inlägg va?



Förväntar mig iaf mkt folk imorgon på läktaren och mycket mål och en rolig match! Nu ska jag se till att få tag i Kalle Matsson!



Ha en bra dag!



MVH Sonny


PS.Jag och Hagman har en tävling imorgon,flest mål vinner! jag är ganska nervös för Hagman är riktigt het just nu och jag får inga utspel!!:)HAHA! men jag lägger straffar!!!!!!

Hovet ger sig in i leken!

Helvete!


ytterliggare konkurrens om "nyförvärvet". Nu har tydligen Djurgårdshof gett sig in i leken.



Lidingö-DIF-Hovet



vad hade ni valt?



//S

Lite skvaller!

-Vårat nyförvärv väljer mellan oss och Djurgården!
-Östlundbroder 2 den större är borta mellan 2-6 veckor



Jag har fan koll på allt! Hade 7 personer till varit som jag hade det funnits 9 KUNGAbloggar i Sverige!



Nu finns det bara 3


Jag,Danne Steen och Emil Berggren!



Men jag har fan koll på allt!



Via min kontakt, någonstans i Sverige!


//Sonny

Nyförvärv,fys och förberedelser.

Hej Godmorgon!


Hoppas allt står bra till, shit va dåligt jag uppdaterar, uppdaterar med ett inlägg om dagen. Har inte så mycket att skriva om, har inga bilder och heller inga videos. Har ändå ökat min statistik till ca 500 unika per dag så jag måste skärpa mig (har sagt det förut).


Igår var det träning, innan träningen hade vi ett lagmöte i 15 minuter, där diskuterade vi närvaro och annat smått o gott som gäller oss. Vi kom fram till bra saker på den ynka kvarten vi hade. Men det var givande, vi hade även nyförvärvet nere igår. Vem det är spelar ingen roll, det är tyvärr inte ens helt säkert att han ska spela med oss. De tvar trots allt bara en provträning, eller en känna-på-hur-stämningen-är-träning. Jag vet att han var nöjd efter iaf, vi åkte tillsammans med Dimman till stan och jag fick uppfattningen om att det iaf blir fler pass för våran nya 9 metare.

Han (Nyförvärvet) gjorde en i mina ögon fantastisk träning, han styrde upp som om han inte hade gjort annat tidigare. Kommentarerna från andra spelare var extremt positiva och jag talar nog för alla när jag säger HOPPAS HOPPAS.


Vi började lite smått förbereda oss inför matchen mot Täby, efter träningen kollade vi på Hammarby-IFK Malmö. Det gäller att ha koll på Fredrik Pettersson (m6), Albin Tingsvall (H9) och Martin Dolk (9m,v6.)


Det blir en tuff match men jag skiter i om vi vinner eller förlorar, jag ska ta med mig autografblocket och fylla det proppat med Bajen autografer.


Som jag nämnde innan träningen hade vi ett möte, där höll Dimman också ett litet snack, hans snack handlade till 99% om våran fysiska status i laget, jag kan bara tala för mig själv och erkänner mer än gärna att jag är riktigt otränad. Jag behöver bli starkare och definitivt springa både snabbare,längre och oftare.


Men det gäller alla, vi har ett snitt på 12.30 på Cooper. Eftersom vi inte är starkast i serien måste vi vara bäst tränade på konditionen. Vi måste kunna springa ifrån motståndarna. Mot Ricoh försökte vi, men det gick inte. Ricoh hängde med MER än bra och vi fick inga enkla mål på varken kontringar 1a fas, 2a fas eller snabba avkast.


Så det finns endel att jobba på!


Annars kan vi konstatera att.


---
KINGEN Broman blir borta på obestämd tid (RIKTIGT TRÅKIGT!)
---
Thomas Hagman börjar se hetare och hetare ut
---
Christer Andersson är på gång tillbaka
---
David Nordman är inte på gång tillbaka
---
Bror Fransson är tillbaka efter stortåskadan
---
Wastesson dunkade igår återigen in ett skott på växel från v9, helt sjukt hur en så kort lirare kan dunka in den därifrån!
---
Nyförvärvet tränade i svart tischa,röda shorts,gröna strumpor och löparskor. Anledningen var att han inte har hämtat allt i gamla staden än.
---
Det är oerhört irriterande att NI i damlaget är inne på planen på vår träningstid VARJE träning, styr upp Putte och Kaj, annars flippar jag ur.
---
Vi förväntar oss en MASSA folk på Lördag när vi tar våra första 2 pinnar mot bajen
---
Emil Berggren har startat en blogg, nu saknas bara den bästa av dom bästa ANDREAS STOCKENBERG!
---
Bernhager är Djurgårdens bästa nyförvärv i år, han vände matchen själv senast!
---
Bernhager har en blogg
---
Esplingbröderna är sångare i Broder Daniel
---
Bernhagers pappa är riktigt ivrig på läktaren
---
Espling har mitt gamla nummer
---
Jag har Bernhagers gamla nummer
---
C-laget är på dekis
---



Ha en trevlig dag så hörs vi sen!



//Sonny



Jag fick sista ordet!

Som vanligt vann jag bloggduellen, i detta fall mot "knorrtumme" i Ricoh. Fick en bild skickad som kommentar och jag vet nu vem som gömmer sig bakom Pseudonymet "knorrtumme". Känns skönt att veta vem man bloggkrigar mot, men nu är allt frid och fröjd igen.


Jag håller fortfarande tummarna att det ska gå bra för Ricoh, och jag kan glatt erkänna att jag kommer vara lika mycket Y-ändelse damp barn under matcherna. Så har jag alltid varit och kommer alltid att vara, gillar ni det inte får ni hata det istället.



Fick tyvärr beskedet igår att Broman kommer vara borta ett tag från oss. Det som är viktigast är alltid viktigast!


Ikväll är det träning och jag hoppas verkligen det kommer mkt folk,taggat folk! Nu ska vi köra på bra innan lördagens match mot Hammarby. Blir en intressant match och jag hoppas verkligen alla elitseriespelare är med.


Hammarby möter Sävehof omgången innan och håll nu tummarna för att många i bajen inte får spela så dom kan vara med mot oss. Hade verkligen varit coolt.


När är Nordman tillbaka?


Förresten ganska bekväm omgång senast, största skrällen? Jo att RP vann BORTA mot Skånela. Känner man press ute i Märsta kanske?


Undrar ni hur många mål Asp gjorde senast kanske? Då kan jag berätta att Andreas inte var lika bra som avnligt, han gjorde BARA 9.



Ha en bra dag tills vidare!



//knorrflipparn

PS.Du skriver fortfarande inte ditt namn.DS

Gör det nu?


Blir seriösare då!



//Donny

Jasså du......

Tjockisen blev arg och kontrade direkt! Enda kontringen han har gjort i sina dagar säkert. Kallar mig Bonny,kallar mig Donny. Jag tycker det fortfarande är tråkigt att inte veta vem du är, du har inte satt något avtryck på mig iaf. Kanske för att du inte satte din fot på planen igår, kanske för att du inte satt din fot på någon plan alls (någonsin?)


Du ska vara glad att jag inte valde att spela i Ricoh i år, då hade du inte fått vara med och spela. Vet att du knappt platsar nu. Men du håller bra snack i omklädningsrummet va?HAHA!


Nää, du får reta mig hur mkt du vill för mitt namn och min Y-ändelse. Jag har hört det förut och kommer höra det igen. Skillnaden är att mig kommer man ihåg, dig glömmer man bort.



Ska komma ner och heja på dig nästa match, ska heja att du håller ett bra snack i pausen. Kanske att du kommer in så jag kan få mig ett gott skratt åt ditt spel och dina fantastiska knorrar?


Om du gör fler än 10 mål i år ska jag göra vågen åt dig, eller ska jag pussa dina ADIDAS skor?



Nee,sopor vill jag inte diskutera med!


//Sonny,Conny,Bonny,Ronny,Donny



HEJ HOPP!




Ack så sågad!

Läser Ricohs blogg, blir sågad totalt. Har inte alla hästar i stallet tydligen. Jag blir tackad i synnerhet, funderar för mig själv vem du är som skriver? Jag står alltid för det jag skriver, har aldrig skrivit under med pseudonym. Funderar och funderar, vem tycker så illa om mig. Jag har Y-ändelse, stämmer bra.


Jag vet att jag är duktig på att retas, jag vet att jag retade upp en massa Ricoh spelare igår. Det funkade bra tycker jag, mitt mål var att ni skulle bli ännu surare,trashtalk är roligt. Det tycker kanske inte ni?


Jag gillar er alla i Ricoh iaf. Men jag skulle gärna vilja veta vem du är som skriver. Det blir lättare att relatera då, det blir lättare att ta åt sig. Kanske är du en sopa som inte ens får spela Div 1 handboll? Kanske är en bänkvärmare som tycker det är roligt att sitta i nya Adidas strumpor på bänken?


Du kanske tycker det är kaxigt att få följa med till Kanarieöarna fast du inte har bidragit med något alls resultatmässigt?

Du bidrar kanske med "komigenanda" innan match, vad vet jag?


Nää, du får ta och skriva under med ditt riktiga namn, blir lite seriösare då.



Rolig läsning annars, jag bidrar med en länk för ni har nog inte mer läsare än lagmedlemmar.



Ha en bra dag!


//Knorrflipparn

Förlust igen.............

Ganska nedstämd idag, sitter på tåget ner till Skövde, tänker tillbaka på matchen igår och konstaterar för mig själv att vi förlorar igen. Säger det igen, det är ok att förlora, men man kan förlora på många olika sätt. Igår förlorade vi mot ett lag som inte är bättre än oss. Eller är dom bättre? Vi förlorade ju så tydligen är RICOH bättre. I första halvlek går allt som tåget, i Time Outen konstaterar vi att detta ska vi fan vinna. Vi är snabbare,starkare,bättre tränade och mer taggade än Ricoh. Vi följer varandra väldigt tätt under matchen, som mest ledde vi med 3 mål och Ricoh med 3 mål.


Tyvärr lyser orutinen igenom mot slutet, Ricoh gör precis som man ska göra när det väl gäller. Vi stressar upp och vågar inte ta avslut. Vi förlorar igen och ligger tyvärr klart sist i Div 1 Norra. jag tycker inte det är välförtjänt. På lördag möter vi Hammrby, ska bli riktigt coolt att spela mot alla elitserietjärnor. Kanske man kan lära sig något? Jag kommer iaf ta autografer, det är jag värd.


Annars kan vi konstatera att

---
Nordman hade behövts igår
---
Vi tar Ricoh på hemmaplan
---
Anders B gör en bra match
---
Domarna va kassa
---
Ett tag stod 6 spelare/ledare upp och skrek på domarna från bänken,stävja?
---
Vi hade behövt Christer Andersson
---
Elie Hamamgi är sjukt rutinerad
---
Dori Abdullah är bra
---
Patrick Q har lekstuga
---
Roger Järeholm borde spela i DIF
---
Jag fixa frillan på Olle Damberg
---
Elie Hamamgi fixa nyllet på Boken
---


3 Plus:
Anders Boqvist-Stabil i mål och gör ett par viktiga räddningar

2 Plus:
Jag själv, 5 av 5

1 Plus
Rikard Petterson-Några riktigt fina prestationer


Minus:
Domarna-Orutinerade och fega, synd!


Hörs sen nu ska jag kliva av!


//Sonny






Nästa omgång!

IFK Nyköping-HK LIF Blå

Resultat: 31-25

Kommentar: Fredagskvällar i Nyköping betyder mycket folk och god stämning. Pratade precis med en taggad Andreas Asp som garanterade vinst. Han själv lovade 12 mål, snålt? Båda lagen kommer med förlust i ryggen, LIF blå åkte på stortorsk mot Skånela samtidigt som Nyköping förlorade i en målrik match mot Siwling. Fredagskväll i Nyköping betyder Nyköpingvinst, iaf ikväll!

Hammarby IF Handboll-IVH Västerås HK

Resultat: 35-19

Kommentar: Eller? Ska Hammrby återigen fuska? Jätteroligt! Hoppas Hammrby får stortorsk men med fusket kommer man vinna.

HK Tyrold-HK Eskil

Resultat: 25-28

Kommentar: Bra match,här kommer Tyrolds chans att visa vart man står. Tror dock inte det räcker till mot ett Eskil med "Tuben" i storform. Får man dessutom igång Adolffson blir siffrorna större. Är iaf säker på att Eskil tar 2 poäng.Tyrold skakade Irsta senast och kan skrälla men lägger tipset på Eskil.

Skånela IF-RP Linköping

Resultat: 28-26

Resultat: Seriens bästa 9 metare mot seriens bästa försvar, vill lägga krysset i denna matchen men tror innerst inne att Skånela vinner med tanke på hemmaplan. Rp förlorade senast mot Bajen och Skånela kommer med bra självförtroende efter krossen av LIF Blå på bortaplan. Omgångens hetaste match!

Ricoh HK-Lidingö SK

Resultat: 25-29

Kommentar: Dags för första segern? JAPP! Nu är det dags, Ricoh passar oss perfekt, snabba avkast från minut 1 kommer ge oss dom extramålen vi vill ha. Nordman sjuk men hoppas hinna bli frisk,Broman är bortrest men Erik gör debut! Nu är det dags! Ricoh fick storstryk senast och efter snack med Martin Boqvist tror jag att vi vinner. Gå handboll mot speedhandboll, kan det sluta på annat sätt?

Irsta HF-HK Silwing Troja

Resultat: 30-27

Kommentar: Siwling är bra javisst! Silwing är ett topplag javisst! Men borta mot Irsta räcker det inte denna gången. Tavlan kommer inte hjälpa heller Vestis! Silwing går som tåget men den stannar upp i Västerås för att tappa av 2 poäng. Het match mellan seriens 2 hetaste lag för tillfället!




Vad tror ni?


//Sonny

Ikväll är det återigen träning

Shit vilken natt man har haft, spenderade den på Danderyds sjukhus efter allergichock igår kväll. Missade både efterlyst och kungarna av Tylösand. Shit vad man får se under en natt på akuten, tror det var rätt lugnt igår men fick ändå uppleva en knarkare som hade huggit av sin knarkarpolares högra tumme,en tjej som hade tagit överdos av exstacy, en tant som hade astma, en man som hade blivit påkörd av en bil och en kvinna som hade hjärtattack. Så ligger man själv där med lite röda utslag, haha! Jag lät dom andra gå före, det kändes mer aktuellt att knarkaren skulle få sy på sin tumme som han hade förvarat i munnen än att jag skulle få lite brustabletter mot mina allergiröda fläckar på kroppen.


Jag valde att försöka somna in, gubben bredvid mig hade väntat i 4 timmar när jag kom in, så jag förberedde mig på att stanna hela natten. Hade visserligen bara gympbrallor på mig men jag räknade ut att fick jag åka hem senast 05.00 så skulle det lösa sig med hämtning av kläder och duschning inför Torsdagen. Jag blev "släppt" 04.15. Då beställde jag en taxi som kom ganska fort, under tiden beskådade jag knarkarens kompis (han som högg av den andra knarkarens tumme) som blev gripen av väktare, han hade rökt inne och druckit öl och raggat på sjuksköterskorna.

Vakten frågade mig om jag var nyfiken, svarade att jag va journalist. Då blev han tyst.

Inte så mycket handboll kanske men en rolig historia! Och det vill jag också bjuda mina ca 400 unika per dag på.


Ikväll ska det tränas igen, hoppas det kommer mycket folk så vi slipper se eländet Dimman på V6. Dom flesta är nog friska och vi kan iaf hoppas på tvåmålsspel utan Tommy och Dimman på utfyllnadspositioner.

På Söndag möter vi Ricoh och då kommer vår första vinst, TIPPA TOLLBRING!

Under dagen ska jag även tippa resten av omgången!


HÅLL I ER!


TREVLIG DAG!


//S

En dag med ont ont ont

Shit va sliten jag är, inte nog med att vi sprang ute och skuttade skridskohopp i måndags på Bosön. Man var tvungen att löpa igår igen, både innan och under träningen. Jag tror Dimman har bestämt sig för att vi inte ska förlora en enda match på att vi inte orkar i år. Vi kommer börja springa mer på matcherna nu när kondisen är på upptåg. Träningen igår var rolig, vi har gått över från nötning av anfallspel till nötning försvarsspel. Vi nöter, nöter och nöter, sen nöter vi lite till innan nööter lite till innan träningen är slut.

En annan rolig sak som är värd att nämnas är våran nya v6a i laget. Han kallas för Dimman och är även tränare. Han är inte långt ifrån en startplats i laget ska ni veta. Lekstuga igår och 9 mål på 2 ggr 15 internmatch.

Dimman är duktig på att spela handboll, det är inget att snacka om. Jeppe tröttnade på Dimmans lekstuga efter ett tag och tog ett brottargrepp till en skrattande trupps fulla förvåning.

Vi har varit ganska kort med folk på träningen denna vecka, det bådar inte gott inför drabbningen på Söndag. Visserligen möter vi ett Ricoh som tränar 1 gång i veckan, men dom är rutinerade, starka, stora och långsamma. Ricoh kommer vilja spela långsamt, vi kommer vilja spela snabbt. Det återstår att se vem som bestämmer tempot på Söndag.


Lite annat:

---
Timmy gillar också Andreas Asp, en vacker dag ska vi spela tillsammans alla tre
---
Ricoh ska köra en Täby på Söndag och flytta ner Nikke J,Timmy,Olof och Bernhager
---
Sjukstugan i Lidingö består av Huzze,Nordman,Lindström och Christer A
---
Vi vinner med 10 mot Ricoh
---
Skridskohopp är inte roligt
---
Någon som känner till begreppet spaghettiben
---
Vi har fått nya matchbollar, röda förövrigt
---
Våra nya matchställ är "slimfit", sitter som kondomer
---
Andreas Stockenberg älskade min intervju
---
Ikväll är det träningsledigt
---
Sverige är inte det bättre laget igår
---



Ska försöka blogga lite mer idag!


//S

Förresten...........

Andreas Asp gjorde bara 14 mål senast, jävla SOPA!

Fusk och fegt...Eller?

Täby vann mot RP borta, många med mig var nog chockade över resultatet. Jag själv tänkte, kan Täby ens vinna i år? Och hur i helvete kan dom vinna mot RP, BORTA??!??!


Efter lite research och efterforskningar kommer det fram att Adam Johansson,Gunnar Pettersson, Nils Pettersson, Robin Hallberg och Lars Arvidsson var med. Minst! Täby valde att ta med 5-6 spelare från Hammarbys A-lag, man valde att fuska sig till vinst i förra omgången. Jag tycker det är fegt, dåligt och jävligt tråkigt att elitserielag kan flytta spelare upp och ner. LIF Blå har slutat med det, där säger man att "dom som tillhör truppen spelar".


I Hammarby säger man, "vi låter dom vila så vi kan rädda Täby kvar i ettan".


Hur ska vi ha det? Jag tycker man ska införa en ny regel, spika trupperna i Aug och i Jul kan man göra ändringar i den befintliga truppen man har.

Är man Elitseriespelare får man ta kampen, annars kan man antingen sluta spela handboll eller tillhöra den Div 1 klubb man har sammarbete med.


Nää, fy skam för Täby och Hammarby!


//S

NYFÖRVÄRV!!!!!!!!!!



Provträning på Torsdag!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Bra kille,kan spela överallt på 9 och även kant men där spelar jag så det blir svårt!!


//S

Reflektioner från helgen!

Omgången som spelades under fre-sön bjöd på nästintill idel favoritsegrar, det enda utropstecknet var Täby som vann mot RP borta. Någon som vet vad som hände? Är Täby kanske inte så dåliga som alla tror? Jag är ju en av dom som tror att Täby åker ur i år, därför var det inte den frukostnyheten jag önskade mig idag. Silwing Troja går som tåget, man vinner och man gör det komfortabelt. Kanske att Vestis redan nu ska förbereda sig för Allsvenskan 2011-2012? Nja, så lätt är det nog inte. Tror som "stocken " att detta avgörs i sista omgången.

IVH krossade våran nästa motståndare Ricoh, kanske inte var någon jätteskräll då man möter ett lag med föredettingar kryddat med junispåsar från Djurgården. Jag var ganska säker på att Västeråsresan inte skulle vara jätterolig för dataföretaget.


Skånela krossar även dom LIF blå borta och vänta er inte många andra resultat än så för rödvitt. Dom kommer gå från klarhet till klarhet och ska jag va helt ärlig längtar jag inte till den fredagskväll man ska tillbringa ute i Märsta snart.


Tyrold är nära (skjuter ingen hare) mot IRSTA, Magnus oskarssons framgångssaga får ta ett uppehåll innan man tar nästa skalp. Kanske man gör mot Eskil va?



Vi själva gör en bra andra halvlek mot ett lag dom sköt sönder oss i första, i andra får vi koll på dyngskyttarna men glömmer att ett lag även har 6 meters spelare. Adamsson har lekstuga med en för dagen inte lika bra Boqvist i målet. I vårat lag gör återigen David en bra match med Rikard P som näste pluspoängare. Betyget ser annars ut såhär.


3 poäng: David Nordman, håller hög klass och skjuter mycket bra. Måste bara bli bättre på att spela ut och inte ha toarullar på ögonen.
2 poäng: Rikard P, visar att han kan och är var en stor anledning till upphämtningen
1 poäng: Broman, gör det han ska, är stor på linjen och gjorde 3-4 mål i andra halvlek

MINUS: Domarna, 2 st skakiga domare som inte har koll på höger och vänster. Hatar att spela när domarna spelar matchen istället för vi spelare. Hade 2 konversationer med ena domaren, 1 under matchen och en efter.

Ungefär såhär var det:

Jag: Nu får du fan springa snabbare, jag springer ju in i dig hela jävla tiden.
Domare 1: Men dom slängde ju på andra sidan?
Jag: Men det är ju för du springer så långsamt ju!

Efter matchen:

Jag: Vilken division har ni dömt tidigare egentligen?
Domare 1 och 2: Allsvenskan
Jag: JAHA.......



Hej hopp!


//Sonny




Förlust efter grym upphämtning!

Förlust.....IGEN! Tyvärr sitter vi nu i bussen efter ännu en förlust. Idag förlorar vi på ett sätt som man ibland KAN göra. Vi möter ett Eskil som är effektivt, dessutom har dom 2 mycket duktiga målvakter och 2 duktiga utespelare. Tobias Axelsson med 8 mål samt Kristoffer Adamsson med sina 9 (1).

I början av första halvlek blir vi totalt sönderskjutna av "Tuben". Han sköt uppe, han sköt nere. Han sköt i krysset och han sköt nertill. Samtidigt som vi inte fick till det alls. Vi fick inte tag i Eskil bakåt, och vi fick inte till det framåt alls.

Efter ca 13 min har vi gjort 4 mål, det är inte ok. Vi fick ut lite bollar på kanterna vilket är bra, men istället fick 9orna inte tillräckligt utrymme för sig själva.


Halvtidsresultatet var 14-8. I halvlek kommer vi överens om att detta kan gå vägen. Får vi tag i deras skytte kommer vi kunna kontra in lite bollar. När andra halvlek börjar är vi otroligt taggade och tar tag i sakerna direkt. Vi går från 14-8 till 15-15 och har bollen. Tyvärr orkar vi inte hela vägen och Eskil gör 4 raka och vi kommer aldrig närmre.


Jag hatar att skriva utförliga matchrapporter, vi förlorade med 29-22 mot ett bättre lag. Men vi är på gång och går allt som det ska kan vi presentera ett nyförvärv innan nästa match.


Man kan konstatera efter denna matchen att:

---
Domarna var sämst
---
David Nordman var bäst hos oss
---
Broman dunkade in 4 baljor från m6
---
Jag missade en straff
---
Hagman dunkade dit sin straff
---
Mycket folk på läktarna
---
Micke Huzelius gör ett mkt fint mål,MED VÄNSTERN
---
Vi är nära men ändå lite långt bort,tyvärr!
---


Hej hopp!


//Sonny


























Rättelse:

Broman jobbar som politisk rådgivare åt Carl Bildt. Han föraktar Gudryn Schyman.

Det är Vi som ska göra det!

Snart smäller det, 19.30 rättare sagt. Jag ska nu presentera oss som ska göra det!



Här är Emil Olander och Thomas Hagman. Emil Ohlander skriver alltid kärleksbrev till sin tjej på bussen, sen säger han till alla "jag skickarre,jag göre nu asså,jag skickare!" sen ångrar han sig snabbt och påstår att "det inte känns helt rätt" Sen ändrar han lite igen för att hoppa upp ur stolen, "jag göre nu asså,jag göre nu asså!"Sen är det samma visa igen..Dom kommer aldrig iväg dom där breven.

Thomas sitter alltid och läser Aftonbladet, han gör det hela vägen. Christer Andersson berättade att an gång hade Thomas Hagman läst en aftonbladet 27 ggr på väg till Hallby borta. Hagman påstår att "man måste hänga med i det som händer i världen". Han är inne på andra vändan nu, vi är i nortull."


Christer Andersson, han är mycket arg just nu. Det beror på att han har sett klippet från sin armbåge på Lönn i RP. "Jag är så jävla sne på att alla anklagar mig för att armbåga folk,ska fan sluta spela försvar". Jag påminde igen att man ser klart och tydligt att det är rött kort,men att han inte fick nåt rött kort så det inte är nåt att orda om. Sen dess har inte Christer pratat med mig. Ska jag be om ursäkt?



Rikard Petterson är tröttast i bussen,han säger att han har "åkt den här jävla resan 1000 ggr förut". Han vill hellre se på IDOL premiären på tv, "fan kan Eskil spela match på lördagar som alla andra!" Man kan även konstatera att han har armarna i kors. Vad betyder det nu igen?

Micke är gladast på bussen, han har inte gjort ett skit idag. "som vanligt" säger micke med en glad min. Han har tagit Dulee Johnssons plats på bussen. Micke visar stolt vart Dulees öl brukar stå när han åker. För er som inte vet delar vi buss med AIK fotboll.

Här är Anders Boqvist, han ville lägga upp armen på armstödet så han såg "lite avslappnad" ut. Jag skoja med Anders och sa att han inte fastnade på bild. "vad menar du med det?" sa Anders. Jag förklarade då att det är ett skämt man brukar dra när man ska fota. Då tog Anders ner sin arm från stolen brediv och fortsatte kolla på filmen.

Här är vår tränare "Dimman". Han tjatade på mig att han ville minsann också vara med på bild. "Bara spelare" sa jag. "jasså du ska spela?" sa dimman. Då tog jag en bild, och såhär blev den. "Dimman" äger "den grekiska kolgrillsbaren kedjan" om ni undrar. När man frågar hur businessen går tar han alltid sin tumme och gör små cirklar mot pekfinger och långfinger. sen säger han "money money" och går iväg.


Här är Broman,jag säger broman för jag har fan inte en aning om vad han heter i förnamn. "Rekö mejd brrreuman" säger han när man frågar. Undrar om han kanske heter Rutger eller rudolf i förnamn. Kanske någon på bloggen som vet? Broman jobbar förövrigt som politiskt sekreterare åt Gudrun Schyman,enligt honom är hon "oerhört sympatisk och korrekt kvinna". Undrar det ja.....sa jag


Här är Sebastian,han är våran lilla linslus. Här i bussen är han tystlåten som få, men när helgen närmar sig bryter en högljudd och bokstavskombinerad kille ur skalet. Sebastian kan man träffa på Statoil Torsvik mellan 02-05 (helger) när han står och hånglar med småtjejer.

David nordman läser även han tidningar, hans stora dröm är att någon gång få vara med i på spåret. Jag säger till David att han inte har en chans. Då brukar han säga "durå" argt till mig. Han ville på denna bilden få till sitt allra allra finaste leende. Lyckas han?


"Se tuff ut nu då Jeppe" skrek jag innan denna bild tog. Jeppe tyckte att "han alltid ser tuff ut". Vettefaaan asså.... Jesper jobbar som bartender på Sturecompaniet i Stockholm och stressar som faan om kvällen. Han har frågat 100 ggr när vi är hemma ikväll. "Hinner jag om jag börjar 22.00?" frågar han Ernst hela tiden. Ernst bara suckar....


Längst bak i bussen sitter även Micke Lind. Jag bad honom att se tuff ut också, "håll käften,ta din bild och gå sen och sett dig" sa Micke. "vaffan ta det lugnt nu" sa jag. "NEJ,HÅLL KÄFTEN TA DIN BILD OCH DRA" sen gav han mig en sjukt läskig blick som jag lyckades få med på bilden. Visst ser han ut lite som en mördare? Ska nog inte fota Micke mer.


Med i Bussen är även Erik.. Han sov lite i början för att alldeles nyss vakna. "shit vi måste göra nåt kul" sa erik till mig. "KOLLA NU!"
Sen gick Erik fram till Ernst och börja knäppa upp skjortan.

Sen åkte skjortan av helt och hållet, "vaffan gör du?" sa Ernst.
Erik svarade med att slicka sig om munnen och luftpussa ernst.

"Säger du nuråååååå??,20 spenn, 20 spenn för en hel natt gorma Erik till Ernst. Ernst blev så chockad att han höll på att ramla av stolen" Ernst slog till på en tjuga och nu är upptaget på toaletten.


HEJ HOPP!


//Sonny

Intervju med Andreas Stockenberg infor kvällens match mot Eskil:

Andreas Stockenberg är Eskilprofil,tillsammans med sin familj har han varit med och byggt upp den grönvita föreningen från början. Idag finns det inte så många aktiva Stockenbergare kvar i föreningen. Men ett tag var hela släkten med. Alltifrån pappa till kusiner. Andreas valde rätt tidigt att byta handbollskarriären mot tränarkarriären. Idag är han tränare i Alingsås HK, laget som tog Sm-guld för 2 år sedan.




Du är nu i Alingsås, hur är skillnaden mot Eskil.

Det är ljusår emellan,enorm skillnad, alltifrån organisation till kvalité på spelare. Eskil är en ideel förening där spelare bara är kvar till dom blir värvade till andra klubbar. I Alingsås är man anställd från dag 1 om man ska jobba för föreningen. Givetvis finns ideella folk också men jag själv som tränare är anställd av föreningen. Det blir mycket lättare att arbeta då, finns liksom obegränsat med tid till att göra ett bra jobb.
Samma familjära känsla.

Ni är ju en riktig Eskil familj, alla som hör ordet Eskil kopplar direkt till familjen Stockenberg,hur kommer det sig?

Farsan var med o starta Eskil 1971, på den tiden fanns det ett juniorlag som var födda 1951, dom ville hålla ihop efter juniortiden och valde att starta en egen förening. Farsan var den stora drivkraften i det projektet. Sen har det bara rullat på med 3 barn och resten av släkten som gick ner till hallen och hejade på. Sen har vi alla spelat i föreningen också.

Du själv spelade i den mest framgångsrika årskullen,Eskils 81or,berätta!

Ska jag va helt ärlig var jag en av dom bästa 81orna i Sverige rent bollmässigt, hade jag bara orkat träna hade jag varit Elitseriespelare idag. Jag var bättre än Fritzon, folk jämförde oss med varandra. Skillnaden är att jag valde att träna lag istället för att träna.

Hur bra va ni?

Vi var i JSM-finalspel när vi spelade mot ett år äldre, det är inte många lag som lyckats med det. När vi året efter mötte lag i samma ålder gick vi till final. Kristian Andresson (tränare GUIF) var den stora stjärnan.



Varför är eskil ett sånt jojolag?

Det är ganska enkelt att svara på, när spelarna är för bra väljer man att byta klubb. Det är synd, men så är det när ekonomin inte är som den ska. Det är svårt med konkurrens från GUIF i stan, eskil kan erbjuda bra kamratskap och förhoppningsvis bra skolning för dom unga.

Har du några exempel på bra spelare som "gått vidare" i karriären från Eskil?

V9an Tobias Aren (GUIF), Emil Berggren (Sävehof),Rikard Hanisch (RIK) och Rikard Åkerman (GUIF)

Öbrink då?

Han vill vi inte kännas vid..HAHA! Nää, skämt åsido, Öbrink är Guifare.


Hur är dagens Eskil?

Dom imponerade på försäsongen och slog motståndarna stort. Kännts som värsta hybrisen har lagt sig, ett helt ok handbollslag som inte kommer räcka till Allsvenskan. Thomas Tverin kommer inte kunna vara med jämt eftersom han är avlönad av GUIF som ass tränare. Dom bestämmer när han får vara med. Bra sammarbete va? HAHA!

Vad har din pappa för roll idag?

Han följer alla lag från 9 åringar till Senior land o rike runt. Man vet att han är i hallen när ni hör hans tuta från permobilen.

Vad behöver vi göra för att slå Eskil?

Enkelt! Ni behöver göra 42 mål. Eskil kommer göra 41. Ni släppte ju in 39 mot IVH på hemmaplan?


Vad säger du om inledningen av serien Div 1 Norra?

Skånela var tillsammans med IVH och Eskil favoriter, sen är det en oerhört jämn serie. Jag tror seriesegraren kan ha förlorat 5-6 matcher och ändå vinna. Det är inte som förra året när Djurgården var helt överlägsna.

Du själv då,hur kommer det sig att du är på bänken i Alingsås nu?

Jag har varit nere för räkning 100 ggr, ingen direkt som trott på mig. Alla är förvånade över att jag är på bänken i Elitserien. jag själv är inte förvånad, har vetat att jag skulle klara av det hela tiden. Jag kör mitt eget rejs och det har funkat, eller hur? Jag har en filosofi som jag tror på och den har kommit till nytta. Alingsås skrek är helt rätt förening för mig, dessutom skrek dom efter en tränare som sa vad han tyckte. Och sådan är jag!

Vad bidrar du med?

Jaa du, bidrar dels med energi och driv, men även intention och glädje. Det som krävs för att man ska lyckas.

Är Alingsås redo din tränarstil?

Jag tror att grabbarna här fattar min ledarstil, fattar när det är rätt o fel och just det kanske inte passar i välkammade GUIF. Spelarna i laget har tidigare blivit petade från andra elitserielag men ändå kört på, riktiga vinnare! Dom har gått hårda skolan och vet vad som krävs, det visade vi för 2 säsonger sedan.

Min ledarstil passar Alingsås, jag var dessutom med lite förra året och hade det inte gått bra då hade jag ju aldrig fått chansen i år igen.


Hur kommer det sig att du o Wedberg tog över?

Man kan säga att det va en ohållbar situation, Alingsås var tvungna att göra något åt det. Alingsås är ett krigarlag men dom första 3 matcherna spelade vi helt utan energi och glädje som är ett måste enligt mig. Hade det fortsatt så hade det bara blivit fel. Det är aldrig roligt när tränare och spelare får lämna men det är som det är och vi får köra på och se till att börja vinna. Vi har haft dom här killarna förut så för dom blir det ingen större skillnad.

Hur ser en dag ut på jobbet?

10.00-12.00 Är på kansliet,kollar mail och svarar på frågor i telefon
12-13 lunchtrav
13-16 videotittning
16-20 träningar i hallen
0-23 kanslihäng, snackar med ledare o spelare, käkar med laget
23-02 varvar facebook 10 ggr om, (lite kuriosa,kan facebook utantill)



Vad krävs för att Eskil ska gå upp i Elitserien?

Jaaa du (Andreas funderar) Det skulle väl vara att alla föredetta Eskilspelare kommer hem utan pröjs då. Och det är ju lika stor chans som att hitta en daimstrut i öknen. Tyvärr! Det finns endel som brinner för föreningen men det är alldeles för få. Ekonomin är dålig och alla spelare drar som sagt när dom är klara Juniorer. Kanske om någon rik thailändare köper klubben.



Vem är din ledarförebild?

Lennart "liston" Söderberg. Han är frispråkig, säger vad han tycker o tänker, det finns för många mesiga ledare och tränare i Sverige idag som börja pensionspara när dom va åtta år. Jag gillar folk som säger vad dom tycker och tänker, och den filosofin lever jag efter. 

Blisnac lr Bernadsson kan inte välja
Öbrink eller Berggren-öbrink
Virre (tränare Aranäs och "Stockens" sidekick under många år) eller Wedberg- Wedberg
Sävehof-Guif- LUGi
Hemma eller Utekväll-Hemmakväll
Facebook-Lunarstorm-FACEBOOK
Hallsberg-Eken Hallsberg
Farsan eller Morsan-Farsan
Jerre eller Trav -Trav
Åhus eller Kreta Åhus/i smorrans och storrens tält
Vinnare av Elitserien: Sävehof
Vinnare i Finalen: Alingsås
Vinnare div 1 norra: Skånela if
Kval upp div 1: IVH och Eskil
Åker ur div 1: LIF blå och Täby,hoppas verkligen täby!





TACK ANDREAS!!!!!!!!!!!!



//Sonny




Såhär långt kan man konstatera att:

-Vi INTE vinner serien, som jag trodde innan säsongen

-Sörbom kan bära 85 kg på axeln och få det att se ut som 10 kg

-David Nordman kommer göra sin bästa säsong hittils i karriären

-Peter "Frallan" Fransson ALDRIG mer kommer spela korpen fotboll

-Anders Boqvist ALDRIG mer kommer spela korpenfotboll

-Det inte är så långt till Stockby

-Träningskläder får man vänta med tills det kommer

-Bååks bror har förstört min fot för livet

-Per Lindströms fot inte är hel än

-Täby blir strykgäng

-Seriesegern är fruktansvärt oviss

-RP har seriens bästa försvar

-Timmy Sundin gjorde endast 1 match i RICOH

-Olle Hanserius är väldigt väldigt duktig

-Andreas Asp vinner skytteligan

-Nyköping vinner publikligan

-Martin Boqvist är ALLDELES ALLDELES för bra för DIV 1

-Jag hade hellre sett Boqvist i Elitserien

-Skånela har bästa 9 meters uppställningen i serien

-Anderberg (IVH) har rätt långt hår

-Sörbom har rätt kort hår

-Per Lindström har rätt kort hår

-"Dimman" har rätt kort hår

-Jeppson (LIF Blå) skjuter som en häst

-Jag lägger straffar i klass med Timmy Sundin

-Markus Berg tycker det är roligt med handboll igen

-"Vestis" har kvar sin tavla 2010

-"Lidingömammorna" har fått en nyförvärv i min mamma

-C-laget kan supa

-C-laget kan spela handboll

-C-laget har långa shorts

-Christer Andersson,Broman och Sörbom har korta shorts

-Christer Andersson,Broman och Sörbom har korta tröjor

-Petter Holmberg (Tyrold) kommer hålla tyrold kvar i ettan

-Bromans röda var rött

-Christer Anderssons armbåge INTE var rött

-Jag blev utbuad av publiken i Linköping sporthall, jobbigt när dom släckte ner och jag tog en vattenflaska,skruvade av korken och sprang förbi långsidan och hällde ut hela flaskan över publiken

-Bloggen är uppe i 600 unika besökare om dagen



HEJ HOPP!


//Sonny

Shit vilken resa!

Efter att jag va i Norge hamnade jag i Hästö IF. Det var en tuff tid för mig, från att ha bott i Norge med allt upplagt på fat, en lägenhet av hög klass mitt i stan och gratis mat varje dag hamnade jag i ett hotellrum på 14 kvm i Karlskrona. Det skulle "lösa sig" sa Ordföranden Christer Sandström. En lägenhet skulle bli klar alldeles strax och ett jobb var inga problem att lösa snarast. Jag var 21 år gammal och helt ny i en liten stad i Blekinge. Affären mellan min norska klubb Stord och Hästö gick på 4 dagar. Min dåvarande agent Mikael Duric gav mig 2 val, antingen åka ner till Athen för spel i AEK Athen med mycket hård konkurrens och inga garantier för spel, eller spel i Div 1 (dåvarande allsvenskan) Hästö och garanterad speltid med Pierre Thorsson som tränare. Jag valde alt 2 för att bo i Sverige och nära hem och alla dom klyschorna som jag då tyckte kändes bäst.


Ett par dagar efter att jag skrev på var det dags för min första match, derby mot IFK Karlskrona. Det var mycket het stämning mellan Hästö och Karlskrona efter att spelare hade lämnat sina moderklubbar för spel hos konkurrenten. Jag brydde mig inte särskilt mycket om hatet klubbarna emellan, jag ville bara göra bra ifrån mig.


Matchen var så ointresant att jag inte ens mins hur den slutade. Matchen jag däremot minns var den mot Malmö i omgång 3. IFK Malmö var topptippade den säsongen, alla sa att Malmö går med sin trupp obesegrade genom Div 1 via allsvenskan till Elitserien (igen). Vi i Hästö ville något annat. Jag minns den matchen mycket väl, med 45 sekunder kvar bad jag om att få bollen av vår v9. Vi ledde med 1 boll och jag ville avgöra. Jag fick en växel och sköt, sköt i mål och segern var klar. Efter den matchen var jag hjälte i Karlskrona, jag kunde glatt gå på stan och visa upp mig med rak rygg och bra självförtroende. Alla var nöjda med nyförvärvet Sonny. Han skulle tillsammans med Hästö kanske göra det som inte Hästö har gjort. Nämligen gå upp till Elitserien. Vi visste att vi kunde, jag visste att vi kunde,Pierre tvivlade inte heller. Om alla fick vara friska och krya.


Den 2 Oktober hände det som inte fick hända. Vi hade bortamatch mot Kristianstad i Kristianstad. Efter 10 minuters spel gick jag på inspring, ställde mig mellan treorna och ville ha ett inspel. Istället fick jag en knuff av tuffe Filip Karlsson och axeln drogs ur led (för 23e gången). Allt rasade, vi förlorade matchen stort och jag fick spendera natten på sjukhus i Karlskrona.


Det var då allt blev som det inte skulle bli. I början körde jag bra med rehab efter instruktioner jag fått från flera olika sjukgymnaster runt om i både Sverige och norge. Istället för att träna handboll hängde jag med Daniel Steen (fd Sannadal) som spelade i Karlskrona. Han var en rolig kille och vi hade gemensamma kompisar i Stockholm och vi blev mycket nära vänner när allt var tufft. Daniel hade dragit av sitt korsband och skulle vara borta länge.


Misstaget vi gjorde som kanske inte alla andra skadade spelare hade gjort var att vi drack öl istället för att träna på kvällarna. Vi satt mer än gärna och drack en platta öl och kollade på TV. Jag minns att jag ofta var bakfull och mådde dåligt när jag kom ner till träningarna dagarna efter jag och Danne hade haft roligt. Jag minns att jag var tvungen att köpa tuggummi ett par dagar i veckan innan jag skulle ner till hallen. Får inte lukta sprit, får inte verka bakfull. Tankarna snurrade ofta i huvudet hur det skulle sluta om det kom fram att jag och Danne drack öl innan och efter träningarna ett par dagar i veckan. Givetvis gick vi aldrig ner till träningarna om vi hade druckit öl. Då ringde vi eller skickade SMS till våra tränare och sa att "det är bättre om jag kör rehab på gymet". Sanningen är att på gymet var vi aldrig. Vi satt hellre i min eller Daniels lägenhet och drack våra öl och skrattade och spelade TV spel.



Vårt beteende höll i sig fram till den händelse som fick ett stort mediabrus i handbollssverige. Det var en fredag, vi satt på Cafe 1344 som vanligt och drack kaffe. Jag,Daniel Steen,Jonas Holmström,Micke Sandström (ordf son) och några till. Vi planerade för kvällen, jag o Danne tyckte inte vi skulle planera så mycket. Det räckte väl med om vi köpte massa öl och satte oss i Dannes eller min lägenhet och drack upp. Precis som vanligt med andra ord, så blev det också. Bilden som jag ser framför mig med alla kassar öl under bordet där vi satt, alltför att ingen "handbollsmänniska" skulle se. Vi skulle dricka ifred, det va ingen som behövde bry sig. Vi skulle ju ändå bara sitta i Dannes eller min lägenhet och dricka. Vi skulle inte gå ut, det var ju match dagen efter. Visserligen skulle varken jag danne eller Jonas spela men det hade inte sett snyggt ut om folk visste vad vi hade för oss dagen innan viktiga matcher för våra lag.


Vi träffades hos Danne vid 19 tiden, det var endel folk där. Danne gick på kryckor så vi valde att vara hemma hos honom för att han skulle slippa gå så långt som hem till mig eller någon annan för den delen. Alla drack och var glada, vi brydde oss inte särskilt mycket om hur kvällen skulle sluta. Vi hade bestämt oss för att INTE gå ut men ju mer öl vi drack och desto mer klockan blev lutade det åt att bli "en liten sväng på stan" iaf. Det var väl ingen som brydde sig om det? Det var väl dessutom inga handbollsfolk ute på stan så vi skulle ändå aldrig bli upptäckta.


Alla var fulla,Holmström jag och Danne hade säkert druckit 10 öl var. Klockan var väl sisådär 23.15.23.30 när vi bestämde oss för att röra oss mot stan. Danne gick som sagt på kryckor och var ganska negativ till promenaden på 10 min till nattklubben. Då kläcker vi ur oss en just då klockren idé, Holmströms bil stod ju utanför och det handlar om en sträcka på 200m. Daniel vägrade gå och Holmströms bil stod utanför,"klart vi skulle ta bilen".




Alla var överens, vi gick ut allihopa med varsin öl i handen. Vi satte oss i bilen och började åka, "det här gå bra Jonas,ta en klunk öl och slappna av nu,nu ska vi ha roligt" sa jag. Precis när Jonas tog en klunk ur ölen kollade jag i backspegeln, bakom oss låg en polisbil. 



Fortsättning följer..........................



//Sonny-20-Berna!!!!!????
 





Nästa omgång!

HK Eskil-Lidingö SK

Resultat: 23-26

Kommentar: Eskil förlorade överaskande mot Irsta med hela 10 mål. Eskil verkar vara ett jojolag som kan vinna mot alla och samtidigt förlora mot alla. Lidingö åkte på en storförlust senast mot ett för dagen överlägset IVH. Lidingö jagar sin första vinst mot ett sargat Eskil som siktar på en toppplacering. Skräll? Jag tror det!

HK Tyrold-Irsta HF

Resultat: 25-32

Kommentar: Tyrold har inlett serien mycket positivt med endast en förlust på 3 inledande fighter. Möter ett Irsta som fullständigt mosade Eskil senast. Petter Holmberg är i storform men det räcker inte mot Irsta som vinner komfortabelt med minst 7 mål. Klasskillnad?

RP Linköping-Täby HBK

Resultat: 33-22

Kommentar: Seriens enda lag som inte förlorat mot ett Täby som inte har vunnit. Omgångens säkraste etta. RP har släppt in minst mål samtidigt som Täby har släppt in flest. Kalle Matsson kan förvänta sig en jobbig Lördag nere i Linköping. Mer än 10 måls marginal?

HK LIF Blå-Skånela IF

Resultat: 29-31

Kommentar: Skånela har fått tillbaka Wydmuch, det kommer räcka denna matchen. LIF Blå har skyttar av klass men Skånelas försvarsspel håller. LIF blå vann med nöd och näppe mot strykgänget Täby samtidigt som Skånela tog en skalp i ett mycket hett Stockholmsderby. Jämn match?

IVH Västerås HK-Ricoh HK

Resultat: 35-27

Kommentar: Ricoh är bra, IVH är bättre. Tyvärr mycket bättre. Tror inte IVH förlorar många matcher till i år samtidigt som jag tror Ricoh börjar bli slitna. Här är omgångens näst säkraste etta på tipset. Martin Boqvist håller extremt hög klass trots motivationssvårigheter. Mer än 8 måls vinst?

HK Silwing Troja-IFK Nyköping

Resultat: 28-28

Kommentar: Olle Hanserius mot Andreas Asp! Här är omgångens hetaste match som jag ska se till att titta på. Tror att det blir en match med mer kamp än skönspel. Tror att Nyköping verkligen vill vinna mot Silwing samtidigt som Silwing har en förlust i bagaget från senaste omgången. Slagsmål?



Vad tror ni själva? Ska jag ha alla rätt snart?



//Sonny-#20-Berna?











Profil 4: Han är för galen!


Minns ni när jag utsåg Christer till seriens psykopat? Det blev ett väldans ståhej med samtal till styrelser och tränare. jag står fast vid detta beslut. Christer kan göra vaffan som helst på en handbollsplan. Nu spelar vi i samma lag och det är bara roligt. Christer kör sitt eget rejs och det går alldeles utmärkt. Lika säkert som Andreas Asp vinner skytteligan vinner Christer busligan, alla katagorier. Sen ska alla veta en sak, Christer är en mycket sympatisk och trevlig kille utanför planen. Och det är det viktigaste! Kör ditt rejs Christer, det går alldeles utmärkt. Kör tillomed lite hårdare!


Ikväll ses vi Christer, Då jävlar!



/S/

Profil 3: Han är vänsterhänt!


Kasper kom,han såg, han segrade. Han fann kärleken i Sverige och blev kvar. Alla var glada, inte minst Skånela och Ystads IF som fick utnyttja hans enormt skickliga vänsterslägga. Nu är han tillbaka i Skånela och Div 1 Norra. Jag är helt övertygad om att Skånela har säkrat en topp 3 plats med Kasper i laget. Och dessutom blir det lättare att hosta upp 100 spenn i Märsta för att se på handboll. Östlund,karlsson och Wydmuch på 9, seriens bästa uppställning?



Snart möts vi kasper! Då jävlar!


//S

Profil 2: Han är för bra!


Roger Järeholm spelar i Ricoh. Han är för bra för den här serien, han har spelat 10-12 elitseriesäsonger och har gjort det bra VARJE gång. I år blev det för lite tid för spel i Djurgården men jag är övertygad om att Roger spelar i blått blått innan säsongen är över. Roger är inte bara för bra, han är också alldeles för skön snubbe! Alltid ett leende på läpprna och alltid nära till skratt. Roger har också en liten son som kommer bli nästa stora handbollsprofil. Döpt till Igor efter Igor Pajovic fd Tumba.


Snart möts vi Roger, då jävlar!


//S

Profil 1: Han är tillbaka!


Har glömt att nämna detta i bloggen kanske, eller så har jag gjort det! Var det någon som tvivlade på Andreas Asp`s (nyköping) handbollskunskaper kan man redan efter 3 omgångar konstatera att vinnaren av skytteligan i Div 1 Norra 2010-2011 är just Andreas Asp. Han hängde trots allt bara 15 bollar mot Irsta borta och 9 hemma mot Tyrold. Målskytt av rang och en vinnarskalle av stål. Jag är ett stort fan av Andreas Asp.

Dessutom gillar han pepparchips som Timmy också!


Ser fram emot vårat möte snart! Då jävlar ska vi se till att nolla dig!



//Sonny

Träningen igår:

Igår var Dimman tillbaka, "back in business" som han så fint sa det. Dimman har ju som vi vet varit på svensexa sen i Lördags och vilken Lördag enligt han själv. Dimman berättade med härlig inlevelse hur han fick hoppa backhoppning rakt ut i vattnet, boxas med Wiliam Ngesues polare och supa som en konung. Härlig helg!


Dimman var på glatt humör igår, han lät oss spela fotboll med en handboll i 10 minuter innan vi körde igång på riktigt. Unga mot gamla i Lidingö är inte som unga mot gamla ska och borde vara. Här spelar det liksom ingen roll att snorungarna gör mål. Alla skrattar bara och kör på. Annat var det förra säsongen, då var det liv och död allt handlade om. Där gav man mer än gärna en rak glidtackling över någons knä och körde vidare. Här har vi lite att jobba på grabbar!

Efter fotbollen var det målvaktsträning, Dimman sa "dom slipper inte undan dom jävlarna". Så sant! Målvakterna fick jobba hårt, Sebastian började grina efter att han hade fått ett hårt skott på handen och la sig raklång mitt på planen. "aj aj aj min hand" tjöt han. "Du är väl målvakt eller???!!!!" skrek Sörbom. Då ställde sig Sebastian upp och körde vidare.


Ibland tror jag fan att det är jobbigt att vara målvakt, särskilt om man kör hårde målvaktsträningar, det gjorde vi igår och jag måste erkänna att jag småflinade lite när Anders och Sebb var helt utslitna.


Sen var det dags för uppställt anfallspel, vi tränar väldigt mycket på att sätta anfallspelet. Det är ju rätt viktigt att göra mål,annars vinner man inga matcher. Det gick 2 anfall.. sen hoppa David in i Huzelius som fick bryta träningen. Övningen var bra, vi måste träna ofantligt mycket mer på uppställt spel. Vi är många nya och man måste lära känna varandra på planen. Det är iaf min filosofi.


Vi tränade även 3-2-1, ett försvarspel som jag har kört X antal timmar med gurun Leif Wirdfors. Han kallar sig 3-2-1 guru efter sina år i forna Jugoslavien. Enligt honom är forna Jugoslavien det enda landet som kan 3-2-1 helt korrekt. "Allt annat är bara skit" brukar leffe säga. Och då säger man inte emot, det har man lärt sig!


På måndagar blir jag hämtad av min tjej ute på Bosön, därför brukar jag som oftast fråga Dimman när träningen är slut just för att hon ska slippa stå och vänta utanför. Träningen igår skulle sluta 21.10. Det som var lite roligt var när jag hämtade en snus under träningen, det gillade inte dimman. Han sa att hämtar jag en snus till under träningen skulle han personligen se till att jag missade min skjuts. Tror jag får ha snusen i shortsen i fortsättningen.


21.10 lämnade jag joggandes träningen, då körde grabbarna vidare och putsade på 3-2-1 spelet. Ingen ville gå hem, vi vill få detta att sitta. Om jag har fattat det rätt står dom där fortfarande med Broman i spetsen och putsar försvar. Hoppas inte alla är för trötta idag!


Vad brukar ni träna på?


//Sonny-berna?

Matchen senast;

Vestis skrev en bra sak på Silwings hemsida. "En förlust är alltid en förlust med bitter eftersmak". Jag tycker att det är OK att förlora när man gör det, men förlora kan man göra på olika sätt. Ett sätt är t.ex att man ger järnet hela matchen och förlorar mot ett bättre lag. Det gjorde inte vi i lördags. Ett annat sätt är att förlora på ett sätt där man tycker att allt är OK rakt igenom matchen. Att man bara rycker på axlarna efter 5e kontringsmålet på raken. Det gjorde vi i Lördags.

Jag tyckte synd om Boken (Anders) som fick stå i målet under andra halvlek och få kontring efter kontring och friläge efter friläge emot sig medans vi bara ryckte på axlarna och körde vidare precis som om inget hade hänt. Trisst.........


Vi förlorar mot ett lag som är bättre, kanske inte så mycket bättre som resultatet säger. Eller? Resultatet är ju iof sanningen. Vi förlorar mot ett lag som är bättre över hela planen. Vi förlorar mot ett lag som är hungrigare. Vi förlorar mot ett lag som har en spelare av yttersta klass (Martin Boqvist), Martin gjorde precis vad han ville. IVH är ett grymt bra lag inget snack, ett lag som efter matchen samlades vid bortre 9 meters linjen för att gå igenom exakt hur spelet ska funka. Martin var arg, med all rätt? Det visar lite grann på hur IVH har lagt upp säsongen, man ska göra allt för att gå upp.

Jag vill inte lägga mer energi på matchen, ser hellre framåt. Vi har match igen på fredag mot Eskil. DEN SKA VI BARA VINNA. 4e gången gillt kanske?


Betyg
3 plus: David Nordman var bäst, han "gick in i skiten" som det så fint heter.
2 plus: Anders Boqvist, att han orkade utan att få ett utbrott.
1 plus: Jag själv, gjorde faktiskt årets mål redan i 3e matchen
Minus: Släck ner ljuset när vi springer in!

Annars:

---
Ricoh förlorar med en boll mot RP, Ricoh är bra.
---
Silwing förlorade mot Skånela efter ledning med 6 mål. Vad hände Vestis?
---
Ikväll är det träning, fightingspirit vill jag se
---
Dimman blev kidnappad innan matchen, han ska nämligen gifta sig. Han skickade ett SMS till Tommy på morgonen citat "fan du visste"
---
Jag har fan inte missat en straff i Lidingötröjan
---
Hur bra är Tyrold och Täby?
---
Nilsen har skickat mig filmklipp från både bromans röda och Christers armbåge, underhållande att se faktiskt.


Hur mår ni idag?



//Sonny-#20-Berna?

På tal om Timmy Sundin var han sjuuuuukt g...

img_0455 (MMS)

På tal om Timmy Sundin var han sjuuuuukt glad när han skrev på för 2 nya år!


1 banan tog 25 minuter!!!! Helvete..

img_0624 (MMS)

1 banan tog 25 minuter!!!! Helvete..


Väntar väntar....

img_0622 (MMS)

Väntar väntar....


Nu står vi utanför Ica larsberg och väntar...

img_0623 (MMS)

Nu står vi utanför Ica larsberg och väntar på sörbom.. Han har vart inne på Ica i 25 min nu


Eftersläntare Christer:)

img_0621 (MMS)

Eftersläntare Christer:)


Nu jävlar! Nu ska vi vinna!!!!

img_0620 (MMS)

Nu jävlar! Nu ska vi vinna!!!!


Coooooooolt!!!!!!!!

img_0619 (MMS)

Coooooooolt!!!!!!!!


På väg till samling! Med mig har jag -t...

img_0618 (MMS)

På väg till samling! Med mig har jag -trunk med matchgrejer -Aftonbladet -1.5 liter vatten Viktigt att fylla på! Undra vad Martin Boqvist har med sig? Ett leende kanske? Tror inte det..... Vad gör ni då?


Tja!

Hej gott folk!


Inte kunnat blogg på 2 dagar men nu är jag tillbaka. Saknat mig? Javisst!


Imorgon är det match och vi SKA vinna. Pratade med Andreas Stockenberg tidigare så nu har iaf jag full koll på IVH. Blir en rolig drabbning och förhoppningsvis mkt folk i Gångsätra.

Lite saker:

---
Alla är skadefria utom Broman,Sörbom,Hagman och Boqvist
---
Jag är skadefri och fruktansvärt sugen
---
Gått med i gruppen "punkta Boken!"
---
Lillebror Bamberg på V6 är inte lika bra som storebror Bamberg (för han e grym) i H43
---
Jeff och Ken OCH Cassandra bloggar på Norrtälje tidning,LÄS!
---
Ikväll åker DIF på sin 3e raka torsk i Rimbo mot Rimbo
---
Vi vinner imorgon
---
Ikväll blire IDOL och god mat
---



Vad ska ni göra i helgen?


//Sonny#20-Berna?

RSS 2.0