Sen fick Anders dåligt samvete.. Då ser ha...

img_0610 (MMS)

Sen fick Anders dåligt samvete.. Då ser han ut såhär.. "det va dumt av mig att skratta" sa Anders...


Anders tyckte att det va skitkul när en un...

img_0611 (MMS)

Anders tyckte att det va skitkul när en unge ramlade på vägen.. "såg du ungen han ramla" jag skakade bara på huvet.. Anders flinade och körde vidare..


Nu är vi på väg till hallen.. Anders kör s...

img_0609 (MMS)

Nu är vi på väg till hallen.. Anders kör sin "feta firmabil" som han kallar det.. Vet inte om sen är så fet....


Anders bil står också utanför huset.. Han ...

img_0608 (MMS)

Anders bil står också utanför huset.. Han ska träna idag! Det har han sagt till mig och dessutom är jag med honom nu.. Jag väntade utanför, orkar inte ta ut mig genom att gå i trappor.


Bromans bil står utanför huset! Kanske att...

img_0607 (MMS)

Bromans bil står utanför huset! Kanske att han dyker ner idag?


Gott med sportbladet!



Efter förra årets sista match var jag tvungen att äta upp en sportbladet. Hade ju ett par stycken att välja på då hela 11 st tidningar blev inkastade på planen efter förlusten mot Rimbo i sista matchen. Jag stod för det jag sa och åt en skagensportbladet,en rom och räka sportbladet och tillsist en sida.


Jag skrattade ändå hela vägen in på internet för att titta på tabellen efter sista matchen.

Sjukt gott!


Har ni slagit vad någon gång?

//Sonny



Jag har också spelat i RP!

Visste ni det?


Här är en artikel när jag har lekstuga med "Vestis" och Silwing=)



//S


Till lunch idag blev det pasta med en fant...

img_0606 (MMS)

Till lunch idag blev det pasta med en fanta! Hoppas inte dimman blir sur om jag dricker läsk. Staffan Olsson hade blivit det iaf! Vad äter ni för lunch?


När jag nästan kysste "Vestis" skor....

Förra året spelade jag i Djurgården Handboll, vi var favoriter i allas ögonen och definitivt i våra egna. Vi skulle vinna alla matcher oavsett motstånd och matchtid. I början av säsongen gick det enligt planerna, vi vann. Vi vann enkelt och höll det vi hade gått ut med, det roliga var att målsättningen inom laget var det samma som vi hade utåt mot andra lag och supportrar.

Första 5 matcherna vann vi med följande målskillnad

18,16,15,16,16

Jag stack ut hakan i bloggen och gav 10.000 ggr pengarna på att vi skulle vinna alla matcher. Folk startade någon form av betting verksamhet mot mig, jag blev glad och bloggade ännu mer om kross och vinster.


Sen kom Irsta matchen borta, jag drog axeln ur led för 27e gången och var tvungen att vila 2 månader. Dom matcherna vi skulle spela under tiden var jag tvungen att se från sidan. I den 10e omgången skulle vi möta Silwing Troja i Högdalshallen. Jag och Petter skrev om dålig hall,dålig matchtid,dåligt motstånd och enkel seger. Jag minns det som igår, jag och Kristian Blisnac satt på läktaren. Blisnac satt och skrattade åt eländet samtidigt som jag sket på mig av nervositet. Hade lovat att pussa "Vestis" skor om vi förlorade, det hade visserligen inte varit något stort problem. Sån självinsikt har jag, det hade jag verkligen ställt mig på alla 4 och gjort.


Redan i första halvleken kommer jag ihåg att jag tänkte "sjit det här blir tufft". "Det här kan gå åt helvete!"

Blisnac bara skrattade och sa på sin sköna Kärradialekt att "fan va gött sonny,du ska äta skor idag"


I andra halvleken gjorde Silwing ett ryck till 4 bollars fördel. Jag försökte gömma mig men hade allas ögon på mig. ALLA i hela hallen satt och småflina, Vestis tittade på mig och pekade mot sina skor. Jag var beredd på det värsta sceneriot, jag var beredd att gå bort till Vestis och kyssa hans svettiga Hummelskor. 


26e minuten leder Silwing med 3 bollar, Patrick reducerar till 2, Silwing får en utvisning. Jag lös upp, nu skulle det vända! Vi vann utvisningen med 1 boll. hade 1 ner med minuten kvar. Vi kvitterade till 34-34 med 30 sekunder kvar. Anfallet efter missar Silwing och vi fick bollen, hela hallen stod upp. Det kokade i Högdalshallen (kan det koka i Högdalshallen?). Med 5 sekunder kvar får vi frikast, Timmy skulle avgöra (vem annars?). Alla visste att Timmy skulle ta det sista avslutet. Vestis visste, jag visste, Danne G visste, Roger visste.


Timmy sköt, Timmy satte skottet rakt upp i krysset och matchen var slut. Jag sprang ut på planen och hoppade in i den vilt sjungande kören. Vi hade vunnit, med nöd och näppe.......


Och jag, jag skrattade hela vägen hem från Högdalen, utan att behöva kyssa "Vestis" skor.


Så nu tänkte jag höra med dig Vestis, kysser du mina skor om vi vinner med lidingö över er?=)



//Sonny#20-berna????



Jeppe is back in business! Nu får vi en yt...

img_0604 (MMS)

Jeppe is back in business! Nu får vi en ytterliggare dimension i anfallsspelet.. Känns lite som ett nyförvärv faktiskt! Han har varit i USA förövrigt.. "träningsläger" kallar han det för....


Nu kom Boken! Han frågade vad jag sysslade...

img_0605 (MMS)

Nu kom Boken! Han frågade vad jag sysslade med! "bloggar" svarade jag..


Test

Test


Skönt att vara i tid till träningen! Nu ka...

img_0602 (MMS)

Skönt att vara i tid till träningen! Nu kan man slappa och kolla på snorungar som gymar. Själv tar jag en snus! Gott!


Test

Test


Omgång 3

IFK Nyköping-HK Tyrold

Tips: 32-27

Kommentar: Nyköping är revanschsugna efter förlusten senast mot Irsta. Hemma i borge förlorar man sällan och jag tror tyvärr att tyrold får smaka på arga Nyköping. Tyrold vann visserligen mot Skånela i helgen men man mäktar inte med ett Nyköping en fredagskväll.


Irsta HF- HK Eskil

Tips: 29-31

Kommentar: HK Eskil var ett av lagen jag tippade högt upp i serien, man har hållit favoritskapet och vunnit hårt derby mot IVH hemma. Irsta kommer till matchen med bra självförtroende efter vinsten senast. Derby är alltid derby men HK Eskil vinner detta efter rysare.


Lidingö SK-IVH Västerås

Tips: 29-25

Kommentar: Sticker jag ut hakan nu? IVH skulle inte tappa en poäng enligt dom själva, visst har man fått en av Sveriges bästa spelare till laget. Jag vet att "Boken" inte är motiverad och det har visat sig hittils. En världsspelare ska gå i fronten i IVH. Vi i Lidingö kan spela utan press eftersom ALLA (utom vi själva) vet att det blir förlust. Jag tror på att vi kommer vara heltaggade och vinna med 4-5 bollar.


Ricoh HK-RP/Linköping

Tips: 23-27

Kommentar: Seriens bästa försvar mot seriens uppstickare? Ricoh kommer inte vinna denna match. Jag tror det redan börjar kännas i laget att det är för mycket matcher och för lite träningar. Visserligen har man rutin så man kan dela ut till alla, men motivation från unga RP lirarare räcker gott och väl i denna match. Är Timmy med kanske det blir andra bullar, svårtippad match men lägger rösten på RP.


Skånela IF-HK Silwing/Troja

Tips: 28-26

Kommentar: Omgångens hetaste match,Stockholmsderby av hög klass ute i märsta. Vet hur tufft det är att möta Skånela i Vikingahallen. Silwings år i år? Ja det tror jag men här får man kliva åt sidan mot ett revanschsuget Skånela. Skånela kommer inte tappa poäng ute i Märsta i år!


Täby HBK-HK Lif Blå

Tips: 24-32

Kommentar: Täby har sin plats i botten av tabellen, där blir man kvar även efter denna omgången. Lif Blå är ett bra lag och kommer skjuta sönder Täby. Oscar Byrén har varit bra javisst, men det räcker tyvärr inte denna gång. Lif Blå vinner enkelt.



Vad tror ni?



//Sonny



Helgen som va!

Godmorgon!


Vet att ni alla har suttit och väntat på ett blogginlägg, så här kommer det!


I lördags var det då dags för matchen mellan oss och RP/Linköping. En match som vi var helt säkra på att vi skulle vinna, vi hade laddat en hel vecka och alla skulle vara med på matchen. tyvärr kom inte Sörbom med och vi hade lite småskavanker i truppen,

Per Lindström-fot
Sonny Östermark-fot
Broman-Fot

Lägg därtill lite småförkylningar och dylikt, det var inte upplagt för vinst men vi var ändå mycket väl medvetna om att det kunde gå vägen. Iallafall innan matchen, vi hade hade fått med oss fans o form av Pappa och Mamma Huzelius och mamma Pettersson. Tyvärr kunde vi inte ge dom en rolig lördagseftermiddag och åkte på torsk (igen?).


Matchen började som väntat, tufft spel från båda håll. Linköpings 3 2 1 försvar är seriens bästa och det är inte konstigt att man släppte in 23 mål mot IVH och samma mot Djurgården (som man förövrigt vann över). Målen Linköping gjorde såg enkelt ut samtidigt som vi fick kriga väldigt hårt för att få hål på målvakten Yaffar i Linköping. Att Hagman var med gjorde att vi fick bra lägen även på höger sida, Hagman sköt själv, spelade in och spelade ut. Efter ca 15 min kom Linköpings m9 igenom på v2 och Broman följer med för att sedan helt chockerande få ett rött kort av domare Nielsen. Enligt rapporter hade kontrollanten från SHF skakat på huvet mot Broman i ett bevis för att detta beslut var helt fel. Ett väldigt hån mot handbollen i sig och definitivt ytterliggare ett bevis för att man inte får spela hårt utan att det ser fult ut. FY NILSEN!!! Jag vet att du läser bloggen, jag är besviken men valde ändå att tacka för en bra dömd match i det stora hela. MEN RÖDA KORTET VAR FEL, och det vet du nog själv om du ser reprisen som jag har gjort. Spelaren krokar sitt ben i Broman och ramlar.


Ska man vara helt ärlig (vilket jag oftast är) så var vi aldrig riktigt nära. Linköping utnyttjade sitt 6 mot 5 spel bra och vi utnyttjade inte vårat 6 mot 5. Tror vi förlorade varje överläge totalt sett genom matchen. I andra halvlek rycker vi upp oss stundtals och stressar Linköping till dåliga avslut, samtidigt som Anders storspelar i målet.


Om man drar en summering av matchen kan man konstatera att:

-Vi behöver träna mer, och med varandra!

-Mikael Lind behöver limma fast sin fot om han ska lägga fler straffar

-Handbollsvax går fett bort, Linköping kommer vinna många matcher eftersom man är van vid tvålklister på bollen

-Mycket folk i hallen

-Speakern får minus minus och ett minus

-Pers fot höll i en halvlek

-Bromans fot höll,tyvärr förstörde Nilsen hans match

-Vi tar med oss försvarsspelet som var bra genom hela matchen

Annars har den här omgången bjudit på idel hemmasegrar förutom Ricohs vinst på bortaplan mot LIF Blå. Största skrällen stod Tyrold för som sopade mattan med Skånela. Magnus Oskarsson är på väg mot stordåd? För tidigt att säga säger jag!!


Eskil vann derbyt mot IVH och det är bra för oss då vi gärna och hellre möter ett sargat favoritlag på Lördag i Gångsätra. Ny match och nya möjligheter, till alla er fans kan jag säga att vi kommer börja vinna. Vi måste bara få lite tid med varandra först.


Ieftermiddag ska jag tippa omgång 3. Nu jävlar ska jag ha ALLA rätt.



Hur mår ni idag förresten?


//Sonny

FAN FAN FAN!

Årets match, för mig betyder matchen på Lördag mer än någon annan. Jag va i Linköping och spelade under ett antal år och det var den bästa tiden i min handbollskarriär. Nu är det såhär, detta är helt xxvla sjukt. Läget i laget ser ut såhär..


Sonny Östermark: Världens största fot och kunde varken springa,hoppa eller jogga under gårdagen, står över matchen.

Broman: Gjort illa sig i fotleden, har inte tränat på hela veckan, står över på Lördag

Rickard Pettersson: Drog axeln ur led igår, jag har gjort det förut och vet att det tar minst 3 månader att komma tillbaka till full träning OM man inte opererar.

Thomas Hagman: Ska på Bröllop i Danmark, bästa kompisen ex ska gifta sig och då är det klart man ska gå! SÅ FAAAAAN HELLER!!!!!!! Som alla vet var jag inte så nöjd efter det beskedet igår och ber om ursäkt för det.

Jeppe: Fortfarande bortrest, vart är du???????


Så som det ser ut nu lånar vi upp 4 spelare från B-laget, jag ska hur som helst ner och kolla matchen. Hoppas ni åker ner också, Pettersson? Broman?


Träningen igår var ändå bra för framtiden, Hagman ger oss en helt ny dimension i spelet och det kommer vara guld värt för matcherna under hösten.

RP Linköping har ett bra lag, eller dom har 3 spelare som gör att laget är bra. Båda vänstersexorna med Blomqvist i spetsen och Adam Lönn. Vi kommer låta Lönn härja fritt och förhoppningsvis gör han inte en bra match. Eller så gör han det och dunkar in 10, vad vet jag.



Innan träningen igår satt Ernst,Boqvist och Huzelius och snackade aktier, Micke berättade att hans portfölj bestod av endast Ericsson. Det gillade varken Anders eller Ernst, dom påstod att kol från Ryssland var det som gällde. Kan ni något om aktier?

Sen kom Sörbom,ni vet han som kastade upp mig på axeln efter min fotskada. Han är gammal yrkesofficer,chef för insatsstyrkan och narkotikapolis. Idag är han VD för ett framgångsrikt bolag inom hantverkarbranschen. Här berättar han om sina år som börsmäklare. Han tyckte inte heller att Ericsson var "the shit".
-"2 ggr har jag satsat på Ericsson,gick åt helvete båda gångerna." 
 
Sen kom Tommy Petterson, han som skulle knocka alla andra tränare i Div 1. Han satt bara och muttrade om att man "tjänar mer om man ger järnet".Bra filosofi?

Thomas Hagman är vår nya h9. Han kommer vara enormt viktig för oss. Jag bad om att ta en bild, "vadå till någon jävla blogg eller?" sa Hagman. Jag svarade "nej,nej,det är till matchprogrammet på lördag"

Till per skojade jag och sa att alla f95 träningstider var inställda resten av året, det gillade han inte. "aha,hur vet du det då?" sa per."kollat runt lite" sa jag

Detta är inte Peter fransson,det är johan fransson. Anledningen till att det inte är Peter fransson är att Peter inte har någon tå kvar. Då är man inte nere på träningen.



Har ni någon tå?


//Sonny#20-Berna???

Snart träning....

Snart träning, är lite orolig för hur foten ska hålla. Är riktigt orolig över att den ska göra så pass ont att jag inte kan spela i helgen. Hade inte varit roligt!
Hur som blev jag upphämtad av Anders efter jobbet, vi åkte direkt hem till honom och åt lite mat. Snart ska vi byta om och köra hårdträning!
Här är Anders bord, som ni kan se dricker vi vatten och inte öl innan träningen. Min gamla lagkamrat Mirko Stojanovic (fd GUIF) som jag bodde med i Norge drack alltid öl eller cider till maten innan träningen. Han sa att "thats good for your body sonny,if you want to be killer,you drink beer before training,not sometimes,everytimes"Jag valde att stå över.
Anders tjej Sandra hade lagat pasta med fläskfilè,var mycket gott men vi lämnade ändå lite. Det skulle Anders ha när han kom hem.
Efter maten jag la mig i soffan, då började Anders med disken. "Man måste skölja av Sonny,annars blir det inte rent"skrek han till mig. "Jag gjorde ju det!" sa jag.
När Anders var klar med disken va han tvungen att visa en sak för mig. Vi gick ut på balkongen och när vi var ute viskade Anders, vet du vem som bor där? Jag svarade: Nää? Anders: Broman bor där... Jag var tvungen att ta en bild. Om man tittar riktigt noga kan man konstatera en sak, Broman bör dra ner gardinerna när det vankas rajtan tajtan.
Vad brukar ni ta bilder på?
//Sonny#20-Berna???

Uppdaterad Fotklubb!

Medlemmar just nu:


Namn: Sonny Östermark
Status på fot: Lilafärgad


Namn: Per Lindström
Status på fot: Lindad


Namn: Peter Fransson
Status på fot: Bruten tå



Ska vi fylla på?



//S

Irsta höll,Silwing krossa och Ricoh vann (skrällde)!?

Gårdagens resultat var väntade men ändå inte, hade jag vetat att Timmy Sundin skulle vara med i Ricoh hade jag naturligtvis ändrat mitt tips. Jag fick ett MMS från Ricohs resa ner och i bussen på bilden satt ju Tirre Surre och drack en latte. Timmy gjorde visserligen bara 5 mål men jag kan tänka mig att han gjorde hela laget bättre. Blir Ricoh kanske ett lag att räkna med? Jag tror nog det!


I Siwling Täby matchen visade Högdalsgänget att man blir ett topplag, såg på målskyttet att Oskar Mattson och Danne G glänste. Skräll? Nää, inte ett dugg! Silwing blir ett lag att räkna med, Täby då? Jag säger bara, skönt att veta att ett lag i serien vinner man iaf mot 2 matcher utan problem. Här målskyttarna:


Täbys målörare:

Oscar Byren 10 (2), Angelolo Martire 3, Rasmus Andrén 3, Martin Arvidsson 2, Olle Bristedt 2, Rikard Oscarsson 1 samt Andreas Halvarsson 1.


Kan någon hjälpa mig? Vilka är dessa? Oscar Byrèn borde se sig om mot Lidingö igen för att spela i Täby blir varken roligt eller utvecklande i år.


Irsta höll undan för ett taggat Nyköping, jag var rätt säker innerst inne på att Irsta skulle vinna men skönt att se att dom unga grabbarna håller. Nyköping blir ändå ett lag som kan vinna mot alla.


Ikväll är det träning, ser fram emot att testa foten. Frågan är bara om det kommer funka. Har fortfarande ont.


//Sonny-#20-Berna???


Glömde en sak!

Jusste!!! Vestis din gamle tavelgubbe!!!!!!!


-VI SPÖAR SILWING MINST 1 GÅNG I ÅR!!!




//Sonny-#20-Berna?!

Svårt att blogga ibland!

Förra året var det lätt ha en blogg. Vi kunde enkelt sticka ut hakan och säga att vi inte skulle förlora och att vi skulle vinna alla matcher enkelt. I år är det inte lika lätt, jag har tagit på mig blogguppgiften med största möjliga ödmjukhet. Jag vet att vi i Lidingö inte kommer vinna alla matcher i år, vi kanske vinner hälften. Vi kanske kan slå ett par av dom bra lagen hemma om vi ger järnet. Förra året hade jag dessutom med mig Petter Strömberg vid rodret, även Pappa Poa Strömberg skrev ibland, fick även lite krönikor från Leif Wirdfors och lite tips från andra spelare och ledare i landet.


Jag vill gärna skriva saker som ni irriterar er på, precis som förra året. Men jag har inte riktigt hittat vad det skulle vara? Jag har ett par förslag, vad säger ni om dessa?

-Jag tror våran tränare Tommy Petterson hade spöat ALLA tränare i denna serie i boxningsringen?

-En av spelarna i vårat lag kommer topp 5 i skytteligan?

-Vi förlorar inte en match mot Täby,RP och Tyrold,dessutom spöar vi Ricoh,Lif Blå,Nyköping och Irsta MINST 1 gång!

-Jag vrickar foten minst 10 ggr i år.



//Sonny-#20-Berna???

Kommentar från Per Lindström!

Kommentar från Per Lindström just nu att han sitter på jobbet med hårt lindad högerfot. Medlemmar i fotklubben just nu!


Sonny Östermark
Per Lindström


Någon mer som vill vara med?



Men jag och Per är med på Lördag! NO SHIT SHERLOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



//Sonny#20-Berna???

Div 1:s bästa spelare!

Martin Boqvist IVH

Kommentar: Överflödigt

Jimmy Karlsson Skånela

Kommentar: Med sitt spelsinne och sitt skott kommer Jimmy karlsson vara oerhört betydelsefull för Märstagänget. Jag tror Jimmy kommer vara den stora anledningen till att Skånela går upp i år.

Andreas Asp Nyköping

Kommentar: Nyköpingssonen är hemma i storstan igen, Andreas har blivit större,starkare och bättre efter sina år i Skövde. Jag gillar Andreas mest som m9 och hoppas han spelar där. Över 100 mål? LÄTT!

Adam Lönn RP/Linköping

Kommentar: 194 och 95 kg tung v9 som skjuter som en häst sparkar. Spelar lugnt och rutinerat trots sin ålder. Dominerar i RP och kommer lätt göra sin bästa säsong i år. 8 mål senast, och det är bara början!

Jonatan Jeppson Lif Blå

Kommentar: Varför i helvete är inte Jonatan med i Lindesbergs A-lag? Det frågade jag tränaren för Lif Blå senast, han svarade med ett uppgivet ryck på axlarna. Jag tycker det är tjänstefel, Jonatan platsar i alla elitserietrupper.

Thomas Tverin Eskil

Kommentar: H6an som aldrig fick chansen i GUIF, när han fick den tog han den direkt. Men sen var Zacke tillbaka och det blev 60 min på bänken match efter match för Tverin. Seriens absolut bästa h6a ALLA kategorier.

Patrick Quinones Ricoh

Kommentar: SM Guld med Alingsås,nyckelspelare i försvaret och nästintill avgjorde finalen för Alingsås. Seriens bästa försvarsspelare och en otroligt bra skytt men även grym på att spela in. För bra för Div 1!

Markus Berg Silwing Troja

Kommentar: M9a av högsta klass med flera säsonger i elitserien bakom sig, gjorde direkt 10 mål i första matchen och visade varför han är med på denna lista! Markus är en goalgetter och otroligt bra bakåt.

Petter Holmberg HK Tyrold

Kommentar: Hade kunnat spela Elitserien och allsvenskan, kanske även utomlands. Seriens bästa h9a med en handled som alla är rädda för. Är helt säker på att Petter räddar kontraktet för Tyrold i år.

Sonny Östermark Lidingö SK

Kommentar: KUNG!



Har jag glömt någon?????



//Sonny#20 Berna???






Foten är så jävla mycket bättre!

Godkväll, antar att ingen läser ikväll. Alla Lidingöfans sitter väl redan i Gångsätra och laddar för Damlagets premiärmatch.Själv har man kört ett stenhårt bicepspass med skivstången man införskaffade sig på Rusta för 899:-


Foten är mycket bättre, idag kan jag springa (nästan). Var iaf tvungen att göra det imorse när jag höll på att missa bussen till jobbet. Är helt säker på att jag kan träna på torsdag, är ännu mer säker på att jag kliver in i "sporthallen" på Lördag när vi ska krossa Linköping. Jag gillar förövrigt dom grabbarna i det laget. jag och Anders gjorde X antal matcher i RP tröjan. Iof har RP inte alla spelare kvar sen senast men laget är fortfarande bra.


Rätt kul var sms konversationen mellan mig och Dimman nyss.

Jag skrev "Kommer inte ner idag coach, jag ska ändå inte träna och bor som du vet i Täby 4 mil norr om Stockholm."
Dimman svarade: "OK,Inga problem, men du har EN uppgift till Torsdag, ta reda på allt du vet om RP"
Jag svarade: "Vet redan allt, :)"



Erik Larholm satt likt en Papparazzi på läktaren när vi spelade hemma mot LIF Blå. Smart gjort tycker jag, det är klart att en filmsnutt på ett lag som spelar dåligt inte ger ett skit till spelarna i RP. Dessutom kommer vi kunna spela på ett helt annat sätt när vi har Hagman i laget. Men bra försök iaf Erik!


Nää, inget handlar om taktik enligt mig. Så länge man ger allt och gör bra matcher kan man vinna mot alla lag i denna serien. Tror inte filmsekvenser hjälper särskilt mycket. Eller?

Fick höra idag förresten att Timmy Sundin ska spela med Ricoh för att "komma igång" innan han kliver in i Djurgården igen. Ska Timmy "komma igång"??? Han går in i vilket allsvenskt lag som helst oavsett fysisk status. Kan dra en rolig pararrell!


Förra året var vi nere med Djurgården i Skövde för att spela träningsmatch ggr 2. Vi åkte buss ner till Skövde, en resa som för det första tar 5-6 timmar enkel väg. Timmy var sen till bussen, jag va också sen men skillnad på spelare och spelare gjorde att bussen hade dragit när jag kom gåendes samtidigt som dom hade väntat på Timmy som också var sen, nog om det.


Väl nere i Skövde skulle matchen starta. Timmy var trött av (någon konstig anledning). han hade inte heller tränat ihjäl sig under sommaren. Skövde ställde upp med Sjöstrand (FC Barcelona just nu) i mål, Elf var med, Magnus Johansson var med och Linus Lake var med. Matchen slutade med vinst för Skövde 35-30, Timmy gjorde 16 mål (4) straffar.


Nää, hade jag fått bestämma så hade Timmy varit och spelat i något varmt land i sydeuropa. Där skulle han passa!


Vart skulle ni passa?


//Sonny#20 Berna?

Korta med Broman!

Hur känns det hittils i nya tröjan?
Bra men kroppen vill inte lika mycket som huvudet! Träningsvärken maler

 

Vem är du?
Skåning som spelat handboll sen barnsben och varit lagkapten i H43 i elitserien. Har också hunnit med att spela utomlands. De sista åren har jag inte tränat utan jobbat med skola och skolutveckling i Moçambique i södra Afrika.

 

Varför valde du Lidingö?
Ville hjälpa sonen som spelar med 98:orna i Lidingö igång då vi precis flyttat hit efter tiden i Afrika. Tänkte att jag behövde röra på mig för att må bra. Hade inte tänkt spela i A-Laget utan kanske i div 4. På den vägen är det.

 

Känner du till någon i laget sen tidigare?
Nej

 

Vad är ditt intryck såhär långt?
Ett gäng goa killar som behöver lite mer handbollstänk och struktur både i anfall och försvar.

 

Vad kommer du bidra med?
En hel del rutin efter åren i Elitserien. Jag är ganska hyfsad på att få igång lagkamraterna och kan banka på bra i försvaret.

 

Vad tror du om Lidingös chanser i år?
Har ingen koll på div 1 men hoppas att vi skall klara oss kvar och samtidigt utvecklas som lag.

 

Vad säger du om förlusten senast?
Det är aldrig kul att förlora och speciellt inte i en seriepremiär på hemmaplan. Vi kan inte ge motståndarna handikapp varje match med 0-8

 

Vad behöver Lidingö förbättra?
Inställning till försvarsspel och lite mer tanke i anfallsspelet. Hur skall vi spela och varför skall vi göra det på just detta sättet.

 

Vad vill du hälsa till Lidingöpubliken?
Fortsätt heja!

 

Vart har du spelat tidigare?
Kävlinge HK, HK Ankaret, H-43 Lund, IFK Karlskrona, H-43 Lund, HC Ericsson Wien (Aon 5ers), H-43, OV Helsingborg

 

Vem är den bästa spelaren du mött?
Nicolaj Jacobsen, Lasse Boesen

 

Vem är den bästa spelaren du har spelat med?
Ivica Zubac och Zoran Roganovic


Godmorgon FANS!

Godmorgon,


Hur var träningen igår? Hoppas den var som den skulle! Ikväll ska jag förhoppningsvis ner på träningen och kolla så att allt står rätt till. Foten är mycket bättre och jag kan garanterat spela på Lördag i Linköping mot RP.


Tänkte tippa andra omgången nu, det är ju trots allt matcher imorgon.


HK Lif Blå-Ricoh HK

Tips: 29-23

Kommentar: Ricoh kan garanterat inte åka ner till Lindesberg med fullt lag, jag tror att jagmåstejobba mentaliteten kommer spegla av sig hos Stockholmarna. Och kan inte alla rutinerade rävar måste man fylla på med unga spelare från Djurgårdens Junisar. Och det räcker tyvärr inte mot ett hemmalag i Lindesberg Arena. Ricoh får det tufft och lämnar Lindesberg poänglösa. Frågan är,spelar Patrick och Roger?

Irsta HF-IFK Nyköping

Tips: 32-29

Kommentar: Het match mellan två tuffa lag, Andreas Asp är hemkommen till Nyköping och kommer garanterat göra succé. Men det räcker inte i Västerås imorgon. Irsta är revanschsugna efter förlusten mot Skånela, hemma i B-hallen i Bombardier är man svårslagna. Frågan är, får Andreas Asp rött kort i denna hårda tuffa match?

HK Silwing/Troja-Täby HBK

Tips: 34-22

Kommentar: Här blir det kross! Silwing kommer till spel med en nygift Markus Berg i storform, Täby kommer inte ta många pinnar i år och Kalle Matsson skulle ha hoppat på tåget med Djurgården för länge sen. Man får det tufft hela säsongen och i Högdalshallen en Onsdagkväll tar man varken poäng eller gör en bra match. Frågan är, vilka spelare kommer Täby till spel med?

HK Eskil-IVH Västerås HK

Tips: 30-30

Kommentar: Omgångens hetaste match alla kategorier. I IVH finns spelare från Eskilstuna och i Eskil finns spelare som har varit i Västerås. Här kommer det smälla från minut 1. Tror att matchen slutar oavgjort efter att Adolfsson prickat in kvitteringen sista sekunden. Frågan är, kan Boqvist ta sina första 2 poängare?

HK Tyrold-Skånela IF

Tips: 24-36

Kommentar: Denna omgångens starkaste 2a, Skånela åker inte till tyresö och förlorar en sån här match. Jimmy Karlsson och Östlundbröderna är för bra för att Tyrold ska kunna stoppa dom. Tyrolds m6a (längstivärlden.com) har gått till just Skånela och kommer få det tufft. Sätter min högra handbollsko på att Oskarsson inte kan ta 2 pinnar. Frågan är, sätter du emot Oskarsson?

RP Linköping-Lidingö SK

Tips: 27-32

Kommentar: Het match eftersom både Anders Boqvist och jag själv spelat 2 säsonger i RP. Thomas Hagman gör debut och kommer hänga 10 kassar (i första halvlek?). Adam Lönn i RP visade redan första omgången att han är för bra för Div 1. Lidingö kommer ge allt för att visa att man är at least ett mittenlag i år. Nyckelmatch för Lidingö. Frågan är, hinner min fot läka?



Vad tror ni då?




//Sonny#20 Berna?









När Per Carlsson lärde mig knorra;

Bra bloggat idag va? Jag hade så mycket att skriva om imorse så jag totalt glömde bort Lidingös C-lag Lidingö HK. I lördags var det även premiär för det laget som jag som liten hade som idoler, C laget idag består till mestadels av gamla A-lagsspelare från när jag va liten.

Jag minns en gång i Gångsätra, kan ha varit 96, jag va ett halft äpple hög och hade varit i hallen från tidig morgon. A-laget hade precis spelat match och jag va inne på planen och sköt mina sista skott på tomt mål. Rikard hade gått hem och Anders Boqvist satt och åt upp sina kvarvarande banana skids på läktaren. A-laget hade vunnit, Per Carlsson hade varit bäst på planen, Putte hade storspelat och Robert Vajnjo hade som vanligt fått rött kort efter ett utbrott på domaren eller nedslagen spelare i zoon 3.

Per hade inte duschat än, han kom fram till mig och jag minns att jag frågade hur han gjorde sitt sista mål. Det var en knorr, en knorr som i min värld var 100 ggr bättre en Pierre Thorssons. Per sa till mig att stå jämnsides med stolpen, sen ställde han sig med bollen längst ner i hörnet på vänsterkanten med foten längs linjen. Han kände lite på bollen, kanske för lite klister,kanske för nopprig efter massa torkat handbollsklister. Kör då sa jag, visa mig hur du gjorde. Per knorrade in bollen förbi mig och i mål, jag var helt ställd. Målet Per gjorde på matchen var ingen engångsföreteelse, han kunde knorra som en gud. Sen kom Per fram till mig,klappade mig på huvudet och sa. "Såhär gör du sonny", han visade med tummen hur man skulle göra. Sen gick Per, jag stod kvar, gick ner och ställde foten längs linjen,låtsades säga till någon som inte fanns att han skulle ställa sig jämnsides med stolpen. Sen knorrade jag, bollen gick in. jag kollade upp på läktaren, var det någon som såg? Jag ropade på Anders Boqvist, "såg du anders????" Anders såg inte min knorr, han satt och åt sina sista banana skids innan det var dags att vandra upp mot Larsberg. Själv stod jag kvar längs linjen i någon timme till, och försökte knorra som Per lärt mig.


Har ni knorrat någon gång?


//Sonny#20Berna?


Dream team omg 1:

M9: Markus Berg HK Silwing Troja
V9: Daniel Adolfsson HK Eskil
MV: Philip Ahlström HK Lif Blå
H6: Mikael Lind Lidingö SK
M6: Jesper Östlund Skånela IF
V6: Andreas Asp IFK Nyköping
H9: Petter Holmberg HK Tyrold

Bänk: Adam Lönn RP (9m), Jimmy Karlsson Skånela (9m), Fredrik Robach RP (MV)

Tränare: Erik Larholm RP Linköping
Ass tränare: Rolf "Vestis" Vestberg



Har gått på lite känsla i denna uttagning, men enligt dom refernser jag har fått håller jag fast vid detta.


//Sonny#20-Berna?



Resultaten från helgen:

Skånela IF-Irsta HF 28-26

Kommentar: Ingen större överaskning, Skånela har ett sjukt bra lag och kommer ligga i toppen av serien. Irsta är visserligen också ett lag i toppen men hemma kommer inte Skånela tappa många poäng. Frågan är, var Jimmy Karlsson tongivande?

Ricoh HK-HK Silwing Troja 26-30

Kommentar: Ricoh kom till matchen med Roger Järeholm och Patrick Quinones. Slutsatsen man kan dra är, bra jobbat Silwing. Hade jag vetat vilket lag Ricoh skulle komma med hade jag tippat dom som segrare innan matchen. Markus Berg visade att han är seriens bästa spela och gjorde 10 mål.  Frågan är, orkar Ricoh?

IVH Västerås-RP Linköping 23-23

Kommentar: Lite mål i en match som jag verkligen trodde IVH skulle vinna. IVH känner nog av det favoritskap alla har målat upp. RP har en mycket bra vänstersida som kommer producera väldigt väldigt bra i år. Frågan är, spelade Martin Boqvist hela matchen?

Täby HBK-HK Tyrold 28-29

Kommentar: Täby gör en bra match, visserligen 2 lag som kommer hålla till i botten. Vet inte vad Täby hade för lag men med tanke på att Hammrby hade halva gamla Täby i matchen mot GUIF har jag svårt att tänka mig att det var några namnkunniga spelare på planen. Frågan är, var Petter Holmberg bäst? Var William Ngeasu med?

Lidingö SK-HK Lif Blå 21-25

Kommentar: Lif Blå vann enkelt tyvärr, Lidingö gjorde inte mål förrens efter 15 min. Jeppson sköt sönder ett lågt Lidingö försvar och domarna var sämst. Frågan är, rycker lidingö upp sig till RP på lördag? Kommer Thomas Hagman vara med mot RP?

IFK Nyköping-HK Eskil 28-28

Kommentar: Fredagskväll i Nyköping innebär publikfest och ett taggat Nyköping som på pappret är mycket sämre än HK Eskil. Sägs att Andreas Asp hade lekstuga och att Eskil inte lyckades rycka ifrån och avgöra. Nyköping släpper inte många poäng hemma. Frågan är, hur ska man besegra
Nyköpings spöket fredagskvällar?




Nån som har något att tillägga?



 Sonny#20-Berna?



 

AJ!

fot


Det sjuka är att det ser likadant ut på båda sidorna....



Konstigt....



/S/

Stor fot,dåligt anfallspel och trevlig kräftskiva!

Godmorgon Fans!!!!


Hoppas allt står bra till med er på arbetet, idag är det måndag och en vecka fullspäckad av blogginlägg väntar. I lördags var det match och den gick ju som ni vet inte riktigt som vi väntade oss.



Innan matchen samlades vi för fika och snack i klubblokalen, där fanns både bröd och frukt från ICA Rudboda. Ernst gör ett fasansfullt bra jobb med allt runt laget. I klubblokalen satt "dom gamla" med Per lindström i spetsen och pratade gamla anekdoter från 80 talet, Per är nog väldigt glad att både Sörbom,Christer Andersson och Broman är med. Det är inte lätt att prata gamla goda tider med spelare som knappt är röstberättigade.


Alla i laget var laddade under samlingen, man såg i ögonen på alla att det var dags att spela. Vi visste att Gångsätra skulle koka av skrikande Lidingömammor med Solweig Serneholt i spetsen, jag var väldigt spänd och förväntansfull. Mest förväntansfull för att se vart vi stod, vi har ju inte gjort många träningar tillsammans och det brukar spegla av sig. Dimman drog laguppställningen och den såg ut såhär:

MV: Anders Boqvist
V6: Patrik Pettersson
V9: Per Lindström
M9: Rikard Pettersson
H9: Mikael Huzelius
H6: Mikael Lind
M6: Christer Andersson

Bakåt skulle Broman och Sörbom spela 3or. LIF Blå kom till Lidingö med ett bra lag bestående av mestadels 92or och 93or. Det kryddade man med Johan Jeppson på V9, för er som inte vet har Johan jeppson ett antal matcher i Elitserien med såväl Lindesberg som Kristianstad.

Matchen började helt tvärtemot det vi hade hoppats på, LIF Blå sköt sönder oss och även fast alla deras niometare hade inslagna bröstkorgar av Broman hade vi inte en chans första 15 minutrarna. Vi låg under med 0-9 och hade säkert 15-20 tekniska fel blandat med skott som inte ens gick på mål.


Vi ryckte upp oss lite grann mot slutet av första halvlek som jag själv såg från sidan efter att Bååkbroder (vilken i ordningen??) hade sparkat sönder min fot på friläge, nää, så var det allt inte. Jag skulle hoppa in från kanten och trampade på lillebror Bååks fot.. Det tråkiga blev väldigt roligt då Sörbom kastade upp mig bakom nacken och agerade brandman längs planen, alla i hallen fick sig ett gott skratt och det är ju huvudsaken.


Andra halvlek såg ungefär ut som den första,Lif Blå fortsatte skjuta sönder oss och vi fortsatte tappa bollar. Dom enda glimtarna i mörkret var Emil Olanders stegisättningar och Mikael Linds säkra avslut från H6. Boqvist är också värd ett plus då han säkert hade 10-12 räddningar i andra.


Matchen vill iaf jag glömma snabbt och nu när Thomas Hagman är klar för spel så kommer vi kunna ha bättre tempo på 9 meter och resultaten kommer komma av sig självt.


Jag kommer ge ut plus och minus efter varje match och efter matchen i Lördags ser dom ut enligt följande;

Emil Ohlander: 3 Plus, Fantastiskt fina stegisättningar och bra fart i anfallsspelet
Mikael Lind: 2 Plus, kontrade in många fina mål och lyckades dunka in en straff utan att göra fotfel
Publiken: 1 Plus, fantastiskt stöd från läktarna och väldigt roligt att spela inför sån bra publik
Domarna: 3 Minus, Bill och Bull från Västerås hade en väldigt dålig attityd och visade bara hur dryga man kan vara när man vill ta över en match som 2 lag vill spela utan att bli sönderblåsta av konstiga domslut.



Efter matchen gick jag och Mikael Huzelius hem till pappa och mamma huzelius. Där väntade lite öl och tilltugg tillsammans med pappa och mamma Bernhager, Pappa Lind, Mamma Pettersson och mamma Freiman. Mycket trevlig början på kvällen och prata handboll samtidigt som man äter och dricker gott är inte helt fel. Mickes pappa Kjell Huzelius har lovat att styra upp en avslutningsresa till Milano med INTER-MILAN match OM vi inte behöver kvala oss kvar, lätt att fixa vi hamnar som sämst 5a i serien i år.



När klockan blev 20.00 valde jag och Micke att bege oss till den (årliga?) kräftskivan hemma hos Mange i mosstorp. C-lagets all spelare var samlade i ett mycket välpyntat partytält på Manges tomt. Sånger,dans, tal och bra musik stod på schemat. Väldigt rolig fest och Putte Bergström lyckades kasta en kräfta som fastnade innanför min tröja. 



Nu ska det bloggas mer idag!



Lovar fler inlägg och fortsätt kommentera!!!!! Något speciellt jag ska skriva om kanske?



Ska se till att få in en bild på min fot också. Den är svart/lila.



/#20 Sonny 





Mer Bilder!


Efter träningen igår var det 1 timmes löpning i rasande tempo. Efter löpningen valde dimman 10 ggr 400 meters intervaller. Tobbe var rätt törstig efter löpningen och valde att duscha och gå hem efteråt.

I hörnet av Gångsätrahallen satt dom spelare som inte sprang av olika orsaker. Per tyckte att det var "lite för bekvämt" och gick till grabbarna och bad dom köra situps istället. Ord och inga visor!

Tomma läktare igår, men på Lördag blirdet fullsatt! Eller?

Här är Lidingös hetaste värvning 2010. Ser ni vem det är? Ledtrådar är följande:

-Född 1978
-Vänsterhänt
-Stor
-Tatuerad
-Ödmjuk
-Spelat med Christer Andersson och "Dimman"
-Spelat i Gångsätra MOT Lidingö



Han står här och pratar med styrelsemedlem. Emil Ohlander drog genast igång ett projekt som vi snabbt döpte till "Värva ........."


Den går till såhär.


Alla spelare i Laget lägger 500 spenn var i sign on bonus. Vi fick ganska snabbt ihop 7500 kr. Och då var inte alla nere.


Blir rätt bra med deg!



//Sonny#20

Bilder från igår!

Här Per Lindström, såhär ser han ut efter en tuff träning. Per fick spela v9 under hela träningen. Då blev han trött och när han blir trött har han en min likt denna.
Här kommer lite bilder från gårdagen. När jag skulle ta denna bilden sa Per "Jaha du ska ta bild, vänta då"

Resultatet blev rätt bra va? Per Lindström är Div 1`s spänstigaste spelare. Trots att han närmar sig 35 strecket.


//S

Snabba frågor med (C) Rikard Pettersson!

Nu är det snart premiär, är vi förberedda?

Självklart skulle lite mer tid inte vara helt fel men på den korta tiden vi har haft på oss att spela ihop laget så är jag ändå nöjd med hur det ser ut.

 

Hur har försäsongen varit?

Rolig! Ny tränare, nya spelare, gamla spelare som kommer tillbaka andra klubbar och långtidsskador och cooper! Kan det bli mycket roligare?

 

Hur tror du våra chanser är i år?

Jag tror vi har en bra chans att hålla oss borta från bottensträcket i år. Både laget och självförtroendet känns bättre än förra året så jag tror faktiskt vi kan knipa en del poäng i år.

 

Vad förväntar du dig av nyförvärven?

Lite jävlar anamma, en lite tuffare mentalitet som vi gamla lidingöspelare kan ta efter och självklart att dom visar vägen på kräftskivan!

 

Vem är lidingös viktigaste spelare?

Självklart är det jag... Nej då, måste faktiskt säga att alla i laget kommer bli viktiga i år både dom på plan och dom på bänken men vår viktigaste spelare i år tror jag absolut kommer att vara publiken!

 

Vad betyder det att berna och Espling lämnade?

Självklart tråkigt att två duktiga spelare har lämnat oss men jag måste dock säga att vi har många nya spelare som kommer att fylla deras platser med råge!

 

Vad är ditt intryck av Dimman så långt?

Han har en skön stil. Lite grekisk mentalitet är precis vad den här klubben behöver.

 

Hur går det på Lördag?

Förhoppningsvis blir det en lång kväll med många uppätna kräftor och dåliga debutanttal... eller jaha du menar matchen mot Lif Blå... Vinst såklart!

 

Vad vill du hälsa till Lidingöpubliken?

Kom ner och titta! Vi behöver ert stöd! Med er hjälp kommer vi bjuda på en riktigt underhållande handboll!


Dåligt bloggande!

Helvete, tappar redan tempo. har haft fullt upp hela dagen med jobb. Hur som haver spelade vi match igår mot ett taggat Djurgårdshof. Ett Djurgårdshof med nya spelare från höger till vänster. Man har värvat stora spelare på 9 meter och en ännu större m6a som var störst av alla.


När vi kom ner till Bosön igår var det rätt oklart vad som gällde. Vid boxningsringen satt Ohlander o Wastesson taggade till tusen. Jag hade ett par för stora Adidad byxor på mig och höll alla tummar för att Tommy skulle komma ner med matchkläder (vilket han gjorde).


Igår var första matchen jag fick se Broman live, han kommer vara till stor nytta för oss i år. Hur ska jag förklara Broman då? Jag gör såhär:

-Lång
-Solbränd
-Långa armar


Han täckte typ 25 skott igår och var en av få som fick godkänt i försvarsspelet.

Vi började matchen bra, vi tog ledningen med 1-0 och hade nollat Hofarna till 6-0 ca 8 min in i matchen. Djurgårdshof hade en riktigt dålig keeper första 10, han spelar egentligen i vårat lag och heter Peter Fransson.


Det vi har problem med i Lidingö är försvaret, vi går upp ett halft steg och smäller inte på som man enligt boken ska göra. Halvdistansskyttar som skjuter i steget är inte heller våran tekopp. Men det hinner vi slipa på innan lördagens drabbning mot LIF Blå.



Vi vann med 3-4 bollar och det man kan säga om matchen är att:


---
Johan "Frallan" Fransson har gett Petter "Frallan" Fransson pengar så han bara kastar höger i kontring
---
Anders Boqvist var på samtliga Djurgårdshofs skott
---
Esteban Olivares är sjukt duktig utespelare trots att han är målvakt
---
Domarna skötte sig bra!
---
Jag dunka dit min 3e straff totalt i lidingö tröjan,resultat? Samma avslut och 3 mål.=)
---
Per Lindström var inte ombytt igår, varför? Ingen aning!
---
Christer Andersson var en hårsmån från att knocka alla igår efter att han blev dragen i tröjan
---



Ses vi 19.00 idag grabbar???????????



//S#20


Tips första omgången!

IFK Nyköping-HK Eskil

Tips: 28-36

Lidingö SK-HK Lif Blå

Tips: 32-27

Täby HBK-HK Tyrold

Tips: 23-29

Ricoh HK-HK Silwing/Troja

Tips: 27-34

IVH Västerås HK-RP Linköping

Tips: 36-27

Skånela IF-Irsta HF

Tips: 29-28



Vad tror ni om detta?



Känns som jag har ALLA rätt som vanligt!


//Sonny#20





TÄBY HBK

Lag: Täby HBK

Bästa spelare: Martin Dolk

Se upp med: Kalle Mattsson

Publik: Svårt att säga. Täby är inte direkt känt för att vara ett publiklag så att det ska komma mer än 50 personer är svårt att tro.

Hall:Tibblehallen CC

Förra årets placering: Vann Div 2 med endast 1 förlust på 22 matcher

Tips Placering i år:10

Kommentar: Kalle Mattsons mannar får det tufft, dom får det tufft eftersom Hammrby får det tufft. Spelarmaterialet som Kalle skulle använda sig utav håller numera till i Hammrbys A-lag efter den spelarflykten som varit. Tror visserligen att endel gubbar kommer gå ner i Täby och spela med räcker det? Jag tror dessvärre att en plats över 10e blir svår att uppnå!


Tabell hittills:

1:IVH Västerås
2:
3:
4:Silwing Troja
5:Ricoh HK
6:
7:
8:
9:
10:Täby HBK
11:
12:

Vad tror ni?

Ett Gångsätra fyllt av förväntan

På Lördag kl 15.00 är det dags. Vi kan inte se tillbaka på en skitlång och jättejobbig försäsong men vi kan se tillbaka på ett Augusti med massa bra träningar. Vi kan se tillbaka på ett DM fiasko som vi borde vunnit utan några som helst problem, fiaskot beror tyvärr helt på oss själva. Sånt är synd, det hade känts bättre om vi hade kunnat skylla på något man inte hade kunnat rå över, typ en domare som dömde fel eller ett sekretariat som tryckte fel siffror på resultattavlan.


Jag själv känner en enorm förväntan inför Lördag, det pirrar i mig när jag tänker på röken från brandsläckaren, lysdiorerna som ligger likt en flygplansbana på planen och lidingömammorna som bänkat sig på årskortsplatserna. Vi kommer alla i hallen vara nervösa av förväntan. Jag hoppas verkligen vi klarar av det, ingen väntar sig att vi ska vinna alla matcher i år. Som jag ser det SKA vi vinna mot ett par lag i serien och skrälla mot några andra.

På lördag väntar jag mig mycket folk i hallen, jag hoppas verkligen alla fans är lika laddade som vi. Senaste matchen jag tittade på i Gångsätra va Lidingö-AIK i avgörande match i kvalet, det trycket som Gångsätra lyckades åstadkomma då var det värsta jag har varit med om i lägre divisioner. Nyköping en fredagkväll kunde slänga sig i väggen. Jag minns att jag satt med Poa Strömberg (Petter Strömbergs pappa). Vår konversation under matchen var rätt rolig, allt vi sa till varandra fick upprepas 3-4 ggr och ibland bara nickade man och höll med med ett flin. Man hörde helt enkelt inte.

Jag ser fram emot Lördagen, jag är förväntansfull. Jag är nervös men har en sjukt bra känsla i kroppen. Har ni?


Förresten,

......
Christer Andersson har kommit igång ordentligt, senaste matchen lyckades han nita 3 pers, göra ett mål och nästan knäcka näsan på en stackars h6a i Skogås. Christer kommer vara en av dom viktigaste i år!

......

Lidingö jobbar på minst 2 nya spelare innan vi drar igång
.....

Ikväll möter vi Djurgårdshof ute på bosön, genrep!

.....

Anders Boqvist var bästa spelaren senast mot Skogås

.....

Vi måste lära oss spela ut till kanterna, vi har en knapp vecka på oss

.....

David,Micke och Rikard kommer göra stordåd på 9 meter i år

.....

Vilka spelar i LIF Blå?

.....

Kommer Per Lindström ikväll?

.....

Jag fortsätter under dagen med presentationen av lagen i serien!



//Sonny#20 Berna??????

IVH Västerås

IVH Västerås HK

Lag: IVH Västerås HK

Bästa spelare: Martin Boqvist

Nyckelspelare: Martin Boqvist

Se upp med: Daniel Cederros

Publik: Bra hall med lite folk, publiken sitter inte så nära planen vilket gör att stämningen inte är den bästa i A-hallen när IVH spelar. Tror att publiken kommer strömma till arenan nu när "boken" är på plats för det är en spelare värd varenda krona att betala för att se.

Hall: Bombardier Arena

Förra årets placering: Sist i Allsvenskan med endast 2 segrar

Tips placering i år: 1

Kommentar: Var dom sämst förra året är det en sak som är säker i år, IVH blir bäst och vinner Div 1 Norra. Bästa laget och spelar disciplinerad och effektiv handboll. Spelar Boqvist på 50% av sin kapacitet äger han varenda match från början till slut. Lägg därtill spelare som Cederros,Alexander Rydèn och Robin Lundholm. Frågan är bara hur IVH klarar favoritskapet.

Vad tror ni?


//Sonny


Godmorgon!

Någon som har hämtat sig? För er som inte har uppmärksammat gårdagens match kan jag säga att det blev förlust med 4-5 bollar. Orkade inte ens titta på tavlan efter slutsignalen så vet inte exakt resultat. Om man ska dra en liten sammanfattning kan man säga såhär.


Skogås är ett bra lag, inte bättre än oss över 10 matcher. Igår vann dom för att alla som inte hade Skogåströja på sig var inte med i matchen. Domaren hade garanterat suttit på Skogåsresturangen (motsvarighet till Larsbergs Pizzeria) innan matchen. Han var så väck att han missade århundradets armdragning på vår m6, han missade däremot inte Franssons örfil i andra halvlek. Det är rätt roligt med Fransson för han är alltid oskyldig, igår var förklaringen att han skulle klappa motståndaren på ryggen men det råkade bli en handflatestrykning rakt över ansiktet.



Återkommer senare!


//S

HK Silwing Troja

Lag: HK Silwing Troja

Bästa spelare: Markus Berg

Nyckelspelare: Daniel Gustafsson

Se upp med: "Vestis"

Publik: Högdalshallen är roligt att spel i när man möter Silwing Troja, hallen är inte jättestor men när det är publik är det bra tryck och roligt att spela. Tyvärr är det inte alltid fullsatt men det finns potential i Högdalen när Silwing spelar.

Hall: Högdalshallen

Förra årets placering: 7a Div 1 norra

Tips placering i år: 4

Kommentar: Silwing får bära ett topp fyra krav på sig i år. Man har värvat Markus Berg och med Daniel Gustafsson blir det en svår nöt att knäcka. Har svårt att få ihop träningstider vilket gör att man kanske inte orkar 60 min mot lag som KAN träna 4 ggr i veckan. Men med Vestis i spetsen (med tavlan) kommer detta bli en bra säsong. Olle Hanserius blir en otroligt viktig kugge och kan man även få ner Linus Dennerlöv får dom sikta på topp 2.


Vad tror ni?


//Sonny


RICOH HK

Lag: Ricoh HK

Bästa spelare: Patrick Quinones

Nyckelspelare: Patrick Quinones

Se upp med: Elie Hamamgi

Publik: Nja, här har Ricoh HK inget att komma med. Bjuder man in hela företaget och kunder kan det smälla ordenligt i Eriksdalshallen. Men annars blir det nog bara närmast sörjande och en jävla massa Lidingö fans.

Hall: Eriksdalshallen

Förra årets placering: Andraplats i DIV 2, kvalade och vann mot Tyresö

Tips placering i år: 5

Kommentar: Ricoh HK består till 99% av avdankade gubbar som tillsammans har gjort över 200 elitseriematcher och 100 talet U och J landskamper. Tränar gör man som jag förstått det 1 dag i veckan i Eriksdalshallen. Tror att styrkan kommer vara tyngden samtidigt som svagheten blir snabbheten och kondisen. tror man kommer vinna en massa matcher på rutin och förlora på träningsdosen. Känner ändå att med dom spelare och den kvalitén som finns i laget kommer övre halvan vara en plats för Ricoh.


Vad tror ni?


//Sonny

Snart är det dags!

En vecka kvar till premiär! Snart är det dags för mig ch alla andra nya att springa in i ett (fullsatt?) Gångsätra med publiken i ryggen. Jag gjorde min senaste match i Lidingö tröja 97,på den tiden var "Dumle", "Kocken", Vajnjo (hur fan stavar man?) och Per Jutterstedt mfl profiler i A-laget. Idag ser det annorlunda ut. Jag går ibland för mig själv och funderar på vad Per Lindström gjorde på den tiden. Det känns som att han precis hade lagt skorna på hyllan för att trappa ner men jag vet inte, nästa helg är han förhoppningsvis med iaf.


Laget som vi har idag är väldigt ungt kryddat med några äldre. En ny hungrig tränare ska tillsammans med Tommy P leda oss till MASSA segrar. Jag är inte ett dugg orolig för att vi ska vinna matcher i år. Springa spela är ett koncept som har funkat förut och fortsätter vi med samma kvalité och närvaro på träningarna kommer detta bli skitbra. Vad har vi då för målsättning? Inget konkret tyvärr idag men jag själv tror på en topp 6 placering, är det för hårt? Känns som att vi kan slå alla lag i serien. På tal om just serien ska jag räkna ner inför premiären genom att presentera samtliga lag enligt följande formulär.


Lag:

Bästa spelare:

Nyckelspelare:

Se upp med:

Publik:

Hall:

Förra årets placering:

Tips placering i år:

Kommentar:


Har någon hittat hit förrsten? Annars är det fan ingen idé att blogga!!!!!!!!




Hej hopp!


//Sonny-nr 20 (BERNA????????)



Nu kör vi!

Eftertryckningar både muntliga och skriftliga har kommit till kännedom gällande bloggande från min sida. Nu tänker jag köra ett rejs igen. Här kommer ni få följa med oss i A-laget före,under och efter matcher. Här kommer det rapporteras och diskuteras.

Vilken nivå ska vi hålla?




VÄLKOMMEN!



//Sonny

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0